Atıştırmalık Milföy Ruloları


uzzzzunnn bir aradan sonra merhaba...
Bütün uğraşlarım için durum aynı benim için. Yaptığım her şeye ara verdim ve bahar havasına daldım gitti. Geri dönüş vakti şimdi..Bu aralar mutfakta çok zaman geçirmeden , akşam saatlerinde açık havada içeceğiniz bir çayın yanında servis edebileceğiniz pratik bir atıştırmalık.Malzeme listesi de çok az.Milföy, çemen ve üzerine sürmek için yumurta ve yanında çoook güzel demlenmiş çay tabi ki. Çemen yerine hazır satılan biber salçalı kahvaltılık soslardan kullanılabilir.


Malzemeler     :

8 adet kare milföy hamuru
1 kase çemen yada kahvaltılık biber salçalı sos
1 adet yumurta

Hazırlanışı      :
1- Milföy hamurunu tek kat olarak bir tepsinin içine serin. Biraz yumuşamaya başladığında merdane ile kare parçaları biraz daha büyütün.Bu işlemi bütün parçalara uygulayın. Milföy hamurlarını büyütme işlemi bittiğinde, hamurlarda yumuşama oluşmuşsa biraz daha derin dondurucuda bekletin hamurun biraz sertleşmesini bekleyin.
2- Milföy hamuruna çatal yardımı ile delikler açın. Eğer bu işlemi yapmazsanız hamur çok kabarır. Bütün kare parçalara uygulayın. 
3- Hamurların üzerine birer çorba kaşığı kadar çemen sürüp bütün her yerine yayın. Çemenin her yerine eşit dağılmasına dikkat edin.
4- Çemen sürülmüş milföy parçalarını yaklaşık olarak 2 cm. genişliğinde ince uzun şeritler hazırlayıp, alt kısmından başlayarak rulo yapın ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye sıralayın. Bütün işlem bittiğinde üzerine çırpılmış yumurta sürün. Önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.Sıcak servis yapın.

                                                                                                             Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...