Kurutulmuş Domatesli, Taze Soğanlı Tost


Bazen ara öğünlerde atıştırmalık şeyler yerim.Yemek yapmak istemediğimden pratik, doyurucu ve lezzetli atıştırmalıklar yapıp bir bardak içecek ile televizyonun karşısına geçip tembellik yaparak karnımızı doyururuz.Bazen tembellik güzeldir.Bu tostu hazırlarken marketlerde bulunan kepekli lavaş ekmeğini kullandım.Hava geçirmeyen poşetlerde onlar adet bulunuyor.Ben kepekli ve normal lavaşlardan genelde bulundururum evde.Bazen tost hazırlarım lavaşlarla, bazen de dürüm hazırlarım.Kurutulmuş domates sevmiyorsanız, taze domates de kullanılabilir.

Bu tarifte kurutulmuş domates kullandım ana malzeme olarak ama siz içini kendi zevkinize göre değiştirebilirsiniz tostun.Mesela ; salam, maydanoz, peynir ve kaşar peyniri olabilir ya da sadece değişik peynirlerin karışımından.Siz neler koymak isterdiniz?


Yanına taze sıkılmış bir içecek hazırlayıp, güzel üçgen dilimler halinde kesip, hafta sonu kahvaltılarında da servis edilebilir.Tercih sizin....Dilerseniz tostu hazırlayıp folyoya sarın,İçecekleri kapalı bir cam kaba koyun, şu güzel havalardan faydalanabilmek için bir piknik sepeti hazırlayın ve deniz ve ya göl kenarına gidip keyfini çıkarın.

Malzemeler           :

14 adet kurutulmuş domates
2 kepekli lavaş
1 tutam taze fesleğen
4 dal taze soğan
1 tutam maydanoz
1 çay bardağı beyaz peynir
1 çay bardağı kaşar peyniri
Tuz
Zeytinyağı
pul biber

Hazırlanışı             :

1- Taze soğanı, maydanozu ve fesleğeni doğrayın.Lavaşların yarısına paylaştırın.Malzemeyi lavaşların yarısına yerleştiriyorsunuz ,diğer yarısı üzerine kapanacak.
2- Kurutulmuş domatesi ince şeritler halinde doğrayıp yeşilliklerin üzerine paylaştırın.
3- Peynirleri de rendeleyip iki lavaşa paylaştırın ,tuz ve baharatlarını isteğinize göre ekleyin.Kenarlarına bir miktar zeytinyağı sürün ve ikiye katlayın.Her iki tarafına fırça yardımı ile zeytinyağı sürüp tost makinesinde lavaşlar kızarana kadar pişirin.İkiye bölüp servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...