Taze Soğanlı ve Domatesli Gözleme


Hafta sonu kahvaltısının vazgeçilmez menüsünden biri.Gözlemeden nasıl vazgeçilir.Bu gözlemeyi bir dostumuz kahvaltıya geldiğinde hazırlamıştı.O günden sonra sıklıkla kahvaltılarda ya da bazen akşam yemeklerinde ,özellikle yaz aylarında mutlaka hazırlarız.İçini pişrmeyeceğiniz için hazırlık aşaması uzun sürmüyor.Kahvaltı için ağır diyebilirsiniz ama hafta sonundan hafta sonuna o da arada bir deyip yemek zevkimizi engelleyemiyorz.Bizde kahvaltıdan sonra yürüyüşe çıkar telafi ederiz diyelim.Ne kadar yapabiliriz bilmiyorum ama ( spor salonuna ücret ödeyip gitmeyenlerden ya da gidemeyenlerdenim).Hafta sonu kahvaltısında krep,değişik sebzeler ile hazırlanmış omletler ya da değişik salatalar mutlaka olur.Zengin bir kahvaltı sofrası hazırlayıp önce gözümüzü doyurmayı severiz.Böyle yazıncada açları düşünüyor insan.Asla israf etmeyiz yiyecekleri.Dünyanın bir sürü yerinde açlıkla mücadele eden insanlar varken yiyecekler çöpe atılamaz tabi ki.Gerektiği kadar alınır ve gerektiği kadar tüketilir.


Gözlemeyi hangi malzemeler ile hazırlayabileceğinize gelirsek,bir sürü değişik malzeme kullanarak hazırlanabilir.Ben genelde ilk başta kahvaltı tabaklarında kalan peynirleri alırım.Sonra içine biraz maydanoz bu en klasik gözleme tarifi olur.Bazen kıymalı da hazırlarız ya da sebzeli o zaman daha çok akşam yemeklerinde yeriz.Katlama şekline gelince ben genelde dikdörgen şeklinde sarıp kızartıyorum.


Malzemeler      :

2 adet domates
4 dal taze soğan
200 gr. peynir
1 çay bardağı kadar kaşar peyniri
1 tutam maydanoz
4 adet yufta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pulbiber

Hazırlanışı            :

1- Taze soğanı ince ince doğrayın.Domatesin kabuklarını soyun ve küçük küçük küp doğrayın.Maydanozuda ince ince doğrayın ve derin bir kapta karıştırın.Peyniri bir kapta iyice ezerek küçük parçalara ayrılmasını sağlayın ve baharatlarıda ekleyin bütün malzemeyi karıştırın.
2- Yufkayı bir yere serin.İçini fırça ile sıvıyağ sürü.İki kerarını içe doğru katlayıp invve uzun ve geniş bir şerit hazırlayın.Katladığınız yeri tekrar sıvıyağ ile yağlayın.Yufkanın bir uzuna genişçe hazırlamış olduğunuz karışımdan koyun ve geniş bir dikdörtgen olacak şekilde katlayın.
3- Yamışmaz tavanıza bir miktar ( çok az olsun ) sıvıyağ gezdirin.Tava ısınınca gözlemeleri yerleştirin ve kızartmaya başlayın.Kısık ateşte pişirin.Bir tarafı pişince diğer tarafını çevirin ve kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...