KAKAOLU SÜTLAÇ



Sütlacı her zaman çok sevmişimdir. çocuklarında en sevdiği tatlılar arasında. Küçük canavarımız olan yeğenim elinde olsa her daim sütlaç yiyecek. Hafta sonu havalar da güzel olunca pikniğe gidelim dedik. Bende tatlı olarak kakaolu sütlaç hazırladım.Kakaolu puding gibi oldu. Aslında piştikten sonra rondodan çekerseniz pirinç taneleri kalmayacaktır ve puding haline alacaktır. Tercih sizin. Daha sonra meyveli olarak da denemeler yapacağım. Sırasıyla yazmaya çalışacağım. Yorumlarınızı ya da değişik denemelerinizi yazarsanız deneyip buradan yayınlayabilirim. Bu tarifi de ortaokula giderken tarifler yazdığım tarif defterimden buldum ve denedim.



İlk adımda pirinçlerin iyi piştiğinden emin olun. Yoksa diğer malzemeler hemen pişip kalınlaşacak ve pirinçler diri kalacaktır. Bu da hiç hoş olmaz. Güzel bir sütlaç için pirinçlerin çok iyi pişmesi gerekir.

Malzemeler       :
1 çay bardağı pirinç
1 kg. süt
1 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı nişasta
1 çorba kaşığı kakao

Hazırlanışı        :
1- Pirinci iyice yıkayın. Yıkanmış pirinci ve sütün yarısını tencereye koyun, kaynasın. Pirinçler iyice pişene kadar kaynamaya devam edin.
2- Diğer tarafta şeker, kakao ve nişatayı karıştırın.Sütün kalan kısmını karıştırın.
3- Pişen pirinçli karışımın içine kakaolu karışımı yavaş yavaş ekleyin.
4- Karşımın kaynamaya başladığında ortalama 7-8 dakika daha kaynatıp kıvamının koyulaşmasını sağlayın.
5- Sıcak olarak kaselere boşaltın. Soğuk servis yapın.
6- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...