Böğürtlenli Yoğurt


Kısa zamanların pratik tatlısı, çocuklarınıza ve kendini çocuk hissedenlere gönül rahatlığı ile yedirebileceğiniz meyveli yoğurt.Çabuk hazırlanabilen, çok pratik ve lezzetli bir tatlı.Bir de sağlığa yararlı malzemeler kullanıldığı için tatlıda ilk tercihlerim arasında.Tek zararlı madde şeker ama onun yerine doğal tatlandırıcı olan balı kullanırsak bu sorunu da çözmüş oluruz.Meyve ile tatlandırılmış yoğurt.Hazır katkı maddeli malzemeleri yemektense kendi meyveli yoğurdumuzu kendimiz hazırlayalım.İçinde sağlığa yararlı malzemeler bulunuyor.Yoğurt, bal ve meyve gibi..Meyve olarak derin dondurucuda bulunan donmuş böğürtlenleri kullandım. 


Meyveli yoğurt hazırlarken dilediğiniz metveyi kullanılabilir.Ben en çok böğürtlen, çilek, yaban mersini gibi orman meyveleri ile hazırlamayı daha çok seviyorum.Özellikle çilek ile çok lezzetli olur.Denemenizi tavsiye ederim.

Malzemeler        :

1 su bardağı böğürtlen
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 su bardağı süzme yoğurt
1,5 çorba kaşığı bal
Yarım limon suyu

Hazırlanışı               :

1- Böğürtlenlerin içine pudra şekerini ekleyin ve ezerek karıştırın.İçinden birkaç tane süsleme için sağlam böğürtlenlerden ayırın.
2- Meyve haricinde diğer malzemeleri krema kıvamına gelene kadar çırpın ve servis kabına birazını alın.Sonra meyveli karışımdan biraz ekleyin ve hafif bir şekilde karıştırın.Yeniden yoğurtlu karışımı koyun ve meyveli karışımı en sonunda meyveler ile süsleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...