Schaffhausen Kasabası ve Rheinfall


Zurich'e 1 saat uzaklıkta, Almanya - İsviçre sınırında bir kasaba Schaffhausen.Avrupa'nın en büyük şelalesi olan Rhein Şelalesi burada bulunuyor.Kasabadan şelaleye kıyıdan yürüyerek gelebilirsiniz.Kasabadaki eski yapılar büyüleyici.Şelalenin oraya ulaştığınızda manzara eşliğinde istediğiniz şekilde yemek yiyip,içecek alabileceğiniz yerler var.Dilerseniz tekne turu yapabilirsiniz.  

Etrafında dolaşabileceğiniz yürüyüş  parkurları var.İsviçre'nin temizliğini ve doğal güzelliği düşünürseniz mükemmel bir yer.Yürüyüş parkuru üzerinde bir su değirmeni de var.Aslında yapılabilecek en güzel şeylerden biri yere bir örtü serip bu nefis havada orada uyumak olurdu.


Şelaleye giderken manzaranın tadını çıkarın.İsviçre'nin her yeri çok çok güzel.Yaşamak için en ideal yerlerden biri.Şelalenin bulunduğu yer çok güzel bir şekilde düzenlenmiş.


Gezinizi tamamladıktan sonra sevdiklerinize hediye alabileceğiniz yerler var.İsviçre'nin ünlü saatleri, çakıları ve daha bir dolu başka ürünler.....Fotoğrafta görülen bina eski güzel bir yapı , bütün camlarından çiçek sarkıyor.İsviçre'nin her yerinde olduğu gibi.İsviçre de bu gelenek midir bilmiyorum ama bütün evlerde aynı manzarayı görebiliyorsunuz.Bütün evlerin camları rengarenk.

 Yukarıdaki şatoya şelalenin üzerinden geçen bir köprü ile ulaşabilirsiniz.


Uygun bir yere oturup gezinen insanları ve suyun süzülüp gidişini seyredin.Schaffhausen'a gittiğinizde kasabanın içinde de mutlaka dolanın.Dışları eski mimari ama içleri çok modern döşenmiş.

1saat tekne turundan sonra orta bölümdeki adacığın üzerine çıkıp en tepeye ulaşabilirseniz etrafı istediğiniz gibi gözlemleyebilirsiniz.


Rhein nehri Alplerde doğup bir koluyla İsviçre Liechtenchen sınırından doğru Bodensee gölüne dökülüyor.Bu gölünde batı ucundan gölünden Shaffhausen'a akıyor.Bodense gölünün içinde de çiçek adası bulunuyor.Yerli yabancı bir sürü turist ziyaret ediyor.Ada ile yarımada bir köprüyle bağlantılı.Adayı ve Bodensee çevresini gezmek için bir gün harcayabilirsiniz.  
           

Eğer Shaffhausen'a kadar yolunuz düşerse mutlaka Stein am Rhein uğrayın.Son derece iyi korunmuş fresklerle süslü evler ile dolu.Çok çok şirin ve çok eski bir tarihe sahip.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...