Oda İçinde Oda


İnanılmaz güzel bir tasarım ...İster bahçede ister odada kullanın.  Cocoon 1  adlı bir firma tasarlamış. Çok güzel bir tasarım örneği... Özellikle çocukların çoook hoşuna gidecektir eminim.

Ya  da yazları dışarıya çıkarıp keyifli zamanlar geçirilebilir.  Benim gibi böcek korkusu olanlar için çok güzel bir seçim olabilirdi.

Kaynak: designmom

Kuzey Işıkları -- Aurora Borealis

Fotoğraf : Shawn Malone

Görmek istediğim yerlerin başında gelir. Oradaki kişinin yerinde olmak isterdim.Renkler harika bir şekilde dans ediyorlar.  Bir battaniyenin altına sarılıp , yanıma eşimi de alıp ( onsuz asla olmaz ) , elimizde sıcak bir içecekle çok güzel bir zaman geçirebilirdik.  Şimdilik hayal ama umarım bir gün gerçekleşir.  Bu arada önceki yazımda belirtmiştim , bloğumun çerçevesini genişletiyorum.Sadece yemek yazıları değil , ilgilendiğim bütün konular ile ilgili yazı yazmayı düşünüyorum.  Bu bölümde bugün nereye gidiyoruz olacak.  Ve bugün kuzey kutbundayız karın da etkisiyle aklıma geldi , kuzey ışıklarını görmeye gidelim dedim. 


video: youtube
Kuzey ışıkları ile ilgili ufak bir bilgi:
Kutup ışıkları veya Aurora Borealis, Kutup bölgelerinde gökyüzünde görülen, dünyanın manyetik alanı ile Güneş'ten gelen yüklü parçacıkların etkileşimi sonucu ortaya çıkan doğal ışımalardır.
Aurora kelimesi Roma Şafak Tanrıçası’nın isminden gelmektedir. Boreas’da Yunanca'da kuzey rüzgarına Pierre Gassendi tarafından 1621'de verilen isimdir.Cree halkı bu ilginç olaya Ruhların Dansı adını vermişler. Avrupa'da orta çağlarda auroraların Tanrıdan işaretler olduğuna inanılırmış. (Wilfried Schröder, Das Phänomen des Polarlichts, Darmstadt 1984).
Bu ışımalar, genellikle geceleri gözlemlenir, ağırlıklı olarak iyonosfer’de meydana gelir. Kutup aurorası veya kutup ışıkları olarak da anılır. Bu olgu yaygın olarak 60 ve 72 derece kuzey ve güney enlemleri arasında görünür, bu da arktik ve antarktik kutup dairelerinin içine düşer.
Kuzey enlemlerde bu etki aurora borealis(veya kuzey ışıkları) olarak adlandırılır. Aurora borealis'in görünme olasılığı, kuzey manyetik kutbuna yaklaştıkça artar. Manyetik kutbun yakınlarında oluşan auroralar tam 90 derece, fakat uzaktan kuzey ufkunu yeşilimsi bir parlaklıkla, bazen de güneş alışılmamış bir yönden doğuyormuş gibi soluk bir kırmızıyla aydınlatırlar. Aurora borealis sıklıkla gün dönümlerinde oluşur.
Güney’deki oluşum, aurora australis(güney kutup ışıkları), benzer özelliklere sahiptir. Ancak Antartika’da, Güney Amerika’da ve Avustralya’da daha yüksek enlemlerden görülebilir. Australis anlamı ‘güneyin’ olan Latince bir kelimedir.
Auroralar bütün dünyadan ve diğer gezegenlerde de gözlemlenebilir. Daha uzun süreli karanlık ve manyetik alan dolayısıyla, kutuplara yakınlaştıkça daha çok görünür olurlar.
Kaynak : Vikipedia

Fotoğraf : Pave Kantsurov

Fotoğraf: Antti Pietikäinen

Fotoğraf: Andy Keen

Fotoğraf: Tommy Eliassen , My Shot

Fotoğraf :Michael Ericsson
Fotoğrafların devamını : nationalgeographic.com adresinden bakabilirsiniz.

Hediye Muffin Kavanozu

Muffin kavanozundan hediye olur mu?... derseniz
Tabi ki olur derim. Neden olmasın. Kuzenim evlendikten sonra ilk defa evine gideceğiz.  Ben de ne yapsam diye düşünürken bloglarda gördüğüm bu etkinlik aklıma geldi ve hemen hazırlıklara giriştim.  İlk olarak nasıl bir muffin hazırlamak istediğinize karar verin, sonra da nasıl bir kavanoz kullanmak istediğinize.  Bundan sonrası kolay.

Ben muffini kakaolu ve bitter çikolatalı hazırladım. Yaklaşık olarak 12 muffin elde edersiniz.  Dileyenler üzerine bitter çikolatalı bir krema da hazırlayabilirler.  Ama ben hamuru muffin kalıplarına koyduktan sonra üzerine esmer şeker serpiştirmeyi daha çok tercih ediyorum.  Üzerindeki ışıltılar güzel görünüyor pişince...Muffinler pişerken sıcacık bir içecek hazırlayın.Benim tercihin kahve ya da sıcak çikolata olurdu.  Evin en sıcak yerine geçip perdeyi açıp yağan karı seyredin. Çünkü şu an bir çok ilde çok güzel kar yağıyor .........

Mutlu Cumalar


Bloglarda gezerken bu rengarenk boyanmış merdiveni gördüm ve çok sevdim.Büyük bir heyecanla paylaşma isteği doğdu içimde...Renkleri çok güzel. beni çok mutlu etti.  Bundan sonra dekorasyon bölümüne de yer ayırmayı düşünüyorum.  Diğer sitelerde hoşuma giden yazıları, önerileri ve benim yaptıklarımı paylaşmak istiyorum.  Sadece yemek değil,  ilgilendiğim bütün herşey ile ilgili yazmak istiyorum.  Yelpazeyi genişletmeyi düşünüyorum.  Şimdilik bu kadar.... Görüşmek Üzere

Kaynak: www.delikatissen.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...