Yoğurtlu Çorba


Soğuk kış günlerinin en iyi dostudur çorbalar......Bu çorba ailemizin klasik çorbası diyebilirim.Çorba ile aram kötü olduğundan söylüyorum, çorba içmeyi sevmemin en büyük sebebidir ve en sık yaptığım çorbadır.Yoğurtlu şehriye çorbası.Genelde çok hazırlarım.Tel şehriye, arpa şehriye dilediğiniz şehriye çeşidini kullanıp hazırlayabilirsiniz.Ara sıra annemin hazırladığı erişteler ile de pişiriyorum çorbayı.Bu çorba birkaç farklı şekilde hazırlanır ve hepsinin hazırlanışındaki farklılıklar çorbaya değişik tatlar katar.

Çorbayı nasıl pişirmek istersin?...

Aynı tarifi bütün işlemlerden önce biraz kuru soğan kavurup çorbayı pişirin ya da aynı şekilde ev yapımı erişte ile de hazırlanır.Bu çorbayı pişirirken dikkat etmeniz gereken bazı konular var.Birincisi kaynayana kadar mutlaka karıştırmanız gerekir.İkincisi çorbaya bir yumurtanın sarısı eklenir.Eğer beyazını eklerseniz yoğurt kesilmiş gibi olur.

Çorba ya da bazı yemeklerde kullanmak için tavuk haşlayıp suyunu derin dondurucunun buz kalıplarında donduruyorum ve pişirme esnasında kullanıyorum.

Malzemeler :

1 su bardağı tel şehriye
2,5 su bardağı yoğurt
3 diş sarımsak
2 tablet tavuk suyu
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı :

1- Yoğurt, yumurtanın sarısı ve sarımsakları derin bir kaba alıp biraz su ekleyin.Blenderdan geçirip ayran kıvamına getirin.
2- Tencereye 3 su bardağı su  koyun ve şehriyeleri ekleyin ve pişirce yoğurtlu karışımı yavaş yavaş ekleyin.Tavuk suyu tabletlerini ekleyin.Kaynayana kadar karıştırın.Yoksa şehriyeler dibe çöker.Kaynamaya başlayınca baharatları ve kuru baharatları ekleyin.5 dakika kadar kaynatın.Servis tabaklarına alın, isteğe göre zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...