Ispanaklı Börek


Bu böreği hafta sonu kahvaltısı için hazırladım.Ispanaklı börek her zaman için çok lezzetlidir.İçine patates ve peynir de eklerim genelde.Sebzelerin başka yiyecekler ile birleştirilmesi daha lezzetli olmasını sağlıyor.Annemin yaptığı böreğin tadını hiçbirşeye değişmem ama benim hazırladığımda fena olmadı.Annem börek hamurunu çarşaf üzerinde açardı.Hamurun kenarlarından çeke çeke çok büyük (çarşaf büyüklüğünde ) yufka hazırlanırdı temiz bir çarşaf üzerinde.Bizde küçükken etrafında döne döne yufkayı büyütme denemeleri yapardık.Ispanaklı ya da patatesli börekler hazırlardık ve harika olurdu.


Ben de bir karışım hazırladım.Böreklerin orta kısımlarını yemeyi çok sevdiğim için gül böreği şeklinde yaptım böreği.

Hafta sonları kahvaltıda mutlaka börek, omlet ya da salata türünde yiyecekler hazırlarız.Hafta sonları için birkaç alternatif tarif:

Malzemeler      :

3 adet yufka
4 demet ıspanak
2 adet patates
2 adet kuru soğan
1 su bardağı beyaz peynir
1 adet yumurta
2 çay bardağı sıvı yağ
Karabiber
Pul biber
Tuz

Hazırlanışı       :

1- Soğanı yemeklik doğrayın ve bir çay bardağı sıvı yağ ile derin bir tavada kavurun.Bol su ile yıkayıp doğradığınız ıspanakları ekleyin.Ispanaklar kavrulurken patatesleri soyup,rendeleyin ve baharatlar ile birlikte karışıma ekleyin.Hepsi bir güzel kavrulsun.Ispanaklar suyunu salıp çektiğinde pişmiş demektir.
2- Karışım pişince soğuma bırakın.Beyaz peyniri de rendeleyip ayrı bir kapa alın.
3- Yufkayı ortadan ikiye bölün, sonra hepsini üst üste koyup bir kere daha ortadan bölün ve dört eşit büyük üçgen oluşturun.
4- Yufkaların içini fırça yardımı ile sıvı yağ ile yağlayın.Hazırladığının harçtan yufkaların geniş kısmına yerleştirin, sarın ve uçlarına yeniden sıvı yağ sürün ve içe doğru sarın, kenarlarını yapıştırın.Yağlanmış tepsiye dizin.
5- Kalan sıvı yağın içine bir yumurtayı kırın ve çırpın.Hazırladığınız yufkaların üzerine sürün.Önceden ısıtılmış 210 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.


Atıştırmalık Milföy Ruloları


uzzzzunnn bir aradan sonra merhaba...
Bütün uğraşlarım için durum aynı benim için. Yaptığım her şeye ara verdim ve bahar havasına daldım gitti. Geri dönüş vakti şimdi..Bu aralar mutfakta çok zaman geçirmeden , akşam saatlerinde açık havada içeceğiniz bir çayın yanında servis edebileceğiniz pratik bir atıştırmalık.Malzeme listesi de çok az.Milföy, çemen ve üzerine sürmek için yumurta ve yanında çoook güzel demlenmiş çay tabi ki. Çemen yerine hazır satılan biber salçalı kahvaltılık soslardan kullanılabilir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...