Körili Tavuklu Makarna


Şimdi yazacağım tarif çokkk basit. Hafta sonu dolaştınız eve geldiniz ve çook yorgunsunuz.  Hemen çabucak hazırlayabileceğiniz, çooookkkkk lezzetli bir makarna tarifi.  Körili, kremalı, tavuklu makarna.  Bizde hafta sonları genelde makarna pişer.  Sonbaharın yavaş yavaş  kendini hissettirdiği şu günlerde konserveler ile uğraşırken bir ara verip hızlıca hazırlayın.  Bu arada diyet yapanlar için uygun bir tarif değil ama diyete ara verdiğinizde mutlaka deneyin.  Benim de son rahat zamanlarım, şu sıralar sıkı bir diyete girmem gerekiyor aslında.

Makarnayı pişirirken içinde çeyreği kadar bir miktarını çıkardım.  Tüketebileceğimiz kadarını pişirmek istedim.  Bu tarif hemen yendiğinde daha lezzetli olur.  Sonradan ısıtmak biraz zor olabilir.  O yüzden ne kadar yiyebilirseniz miktarı ona göre ayarlamaya çalışın.

Malzemeler       :

4/3 paket spagetti
1 paket krema
1 su bardağı süt
1 adet tavuk göğsü
1,5 tatlı kaşığı köri
2 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 dal maydanoz

Hazırlanışı          :

1- Makarnayı üzerinde yazılan tarife göre pişirin.  Süzdüğünüz zaman üzerine soğuk su dökmeyin.
2- Tavukları ince uzun doğrayın.  Tencereye koyun ve kavurun.  Tavuğun piştiğinden emin olunca kremayı içine dökün.  Sütü de ekleyin. Tuzu ve baharatları da ekleyerek, karıştırın.  Sos hafif kalınlaşana kadar kısık ateşte pişirin.
3- Sos pişince makarnayı içine dökün ve yavaşça karıştırarak sosun her yere dağılmasını sağlayın.
4- Maydanozu ince doğrayın.
5- Makarnayı servis tabağına aldığınızda üzerine kıyılmış maydanoz serperek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...