Közlenmiş Patlıcanlı Salata


Közlenmiş patlıcan hıııııım.... Hem de ateşte közlenmiş, is kokulu patlıcanın en sevdiğim hali.  Bu aralar kış hazırlıkları son sürat gidiyor.  Közlenmiş patlıcanı da mahalledeki pide fırınında kardeşim halledecek.  Patlıcanları yıkayıp kurulayıp küçük kesikler atıp, doğru odun fırınına gidecek.  Sonra da kabukları soyulacak ve belli miktarlarda ayrılıp, poşetlenecek ve derin dondurucuda zamanının dolmasını bekleyecek.  Kışın derin dondurucudaki közlenmiş patlıcanı daha çok alinazik  yemeğinde yaparken ya da yoğurtlu salata olarak kullanırım. Kışın büyük bir rahatlık sağlar.  
Bu salatayı hazırlarken patlıcanları fırında közledim.  Buna közleme denirmi bilmiyorum ama..... Patlıcanların kış için derin dondurucuya daldırma işi bitince, kırmızı biberlere sıra gelecek.  Aynı öntem ile hazırlayıp derin dondurucuya kaldırıyorum.  Közleme işini odun fırınlarında yapamazsam iş evdeki fırına kalıyor.



Bu salatayı sunum yaparken kanepeler gibi hazırladım.  Özellikle yemeğe arkadaşlarınız varsa ya da bir yerin açılışında bir şeyler ikram etmek isterseniz, bu şekilde sunum yapabilirsiniz.

Malzemeler              :

2 adet patlıcan
2 adet kırmızı biber
Yarım demet maydanoz
3 adet kornişon turşu
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
1 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı           :

1- İşe patlıcanları ve kırmızı biberleri közleyerek başlayalım.  Ocağın üzerinde közleme yapmak için aparatlarda her tarafı pişene kadar çevirerek közleyin.  Eğer bu aparatlardan yoksa Fırını 200 dereceye ayarlayın ve kızarana kadar pişirin. Kırmızı biberler daha erken pişicektir, erken çıkarmayı unutmayın.
2- Közlenmiş patlıcan ve kırmızı biberin kabuklarını soyun ve doğrayın.  Maydanozu çok küçük olmayacak şekilde doğrayın. Kornişon turşuları uvarlak şekilde dilimleyin ve bütün malzemeyi karıştırın.  
3- Sarımsağı rendeleyin.  Zeytinyağı, sarımsak, tuz ve limon suyunu küçük bir kavanozda karıştırın ve sebzelerin üzerine döküp, bütün malzemeyi karıştırın.  Dilediğiniz biçimde servis yapın. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...