Lahanalı Erişte

Biliyorum çok uzun zaman geçti ama gerçekten çok geçerli mazeretlerim var.  Tekrar bir şeyler yazıyor olmak beni çok mutlu ediyor.  Henüz kimsenin takip edip etmediğini bilmiyorum ama yine de beni mutlu ediyor.  
Bu tarif size uyumsuz gelebilir....Ama çok lezzetli.  Farklı bir tat sunuyor.  Mutlaka denemenizi isterim.  Bu tarifi lezzet dergisinden aldım.  Kasım sayısında bol miktarda beyaz lahanalı tarifler var.  Hepsi de birbirinden güzel beyaz lahanalı tarifler var..  Lahananın ve bu tarifi denemenin tam zamanı.   
Kış mevsiminin detoks malzemesi.  Vücudta biriken ödemi  atmayı kolaylaştırdığı da söyleniyor.  Çocukluğumdan hatırladığım iki lezzetin bir araya gelmesi ve birbiriyle bütünleşmesi, tarifi imkansız bir lezzet bırakıyor ağızlarda.

Orijinal tarife biraz eklemeler yapmak istedik.  Kuru soğan kullanılmamıştı.  Biz soğan ve sarımsağı çok sevdiğimiz için , eklemezsek eksik varmış gibi hissediyoruz. O yüzden bir adet kuru soğanı küçük küçük doğrayıp kavurduk ve lahanayı pişirmeye başladık.  Tereyağı miktarını da biraz azalttı

Kaynak: Lezzet Dergisi

Malzemeler          :

4 su bardağı erişte
1 orta boy beyaz lahananın yarısı
1 adet kuru soğan
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber


Hazırlanışı            :

1- Lahana yapraklarını ince ince kıyın.  Derin bir kaseye alıp tuz ve şekerle hafifçe ovalayarak harmanlayın.  30 dakika süzgeçte bekletin.  Suyunun iyice süzülmesini sağlayın.  Avucunuzun içinde iyice sıkarak bir kaseye alın.
2-  Soğanı küçük küçük doğrayın.  Tereyağını da ekleyerek  soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.  Suyunu sıktığınız lahanayı ekleyip çok kısık ateşte 25 - 30 dakika süreyle karıştırarak pişirin.
3- Erişteyi tuzlu suda haşlayıp suyunu süzün.  Lahanaya ekleyip karıştırın.  Baharatlarını ekleyin.  Üzerini istediğiniz yeşillikle yada haşhaş tohumu ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...