GLUTENSİZ UN İLE YAPILMIŞ TART GÖRÜNÜMLÜ PİZZA


Glutensiz un ile ilk denemem. Tadı biraz değişik olsa da çok farklı ve lezzetli bir tarif oldu. Gluten alerjisi olanlar için denenebilir bir tarif oldu.Bu tarifi farklı malzemeler ile de denemeyi düşünüyorum. Bu aralar tazecik pırasalar çıkınca dayanamadım. çok güzel bir sebze ve çok lezzetli tarifler elde edilebiliyor. Pırasalı bulgur pilavı yapmıştı ablam. Bende deneyip mutlaka yazmayı düşündüğün tariflerden birisi. Pırasa çok gelince doğranmış şekilde derin dondurucuya kaldırdım. Ve daha sonra bu tarifte kullandım. 



Glutensiz un ile hazırlamak istemezseniz normal pizza hamuru ile de hazırlayabilirsiniz. Pizza hamuru ile hazırlamak isterseniz hamurun tarifini buradaki tariften alabilirsiniz. Daha farklı önerilerim de olabilir. Mesela tuzlu tart hamuru, milföy hamuru ya da yufka gibi. Tercih sizin. 

Malzemeler      :

Hamuru için:
2 su bardağı glutensiz un 
1 adet yumurta
1 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 su bardağı süt ya da su
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Bir miktar tuz

Üst harcı için:
3-4 adet pırasa
2 adet kuru soğan
bir miktar tuz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gr. kıyma
Karabiber 
Kırmızı pul biber

Üzerine sürmek için bir yumurtanın sarısı

Hazırlanışı      :

1- Önce hamurumuzu hazırlayalım. Geniş bir kabın içine hamur için gereken bütün malzemeyi koyup hamur haline getirin. Üzerini kapatıp üst malzeme hazırlanana kadar dinlendirin. 
2- Soğanı ince uzun şekilde doğrayın. Kısık ateşte tavaya yağı da ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Pırasayı ince ince doğrayın ve pembeleşen soğanın içine ekleyin. beraber kavurun. Suyunu salıp çektiği zaman kıymaları ekleyin. Kıymalar renk değiştirmeye başladığında tuzu ve baharatları ekleyin. Çok fazla pişmesi gerekmiyor. Fırında da pişeceği için tavadaki karışımı tam pişirmeyin yoksa yanabilir.
3- Hamuru iki parçaya bölün ve fotoğraftaki gibi açın. Ben iki küçük parça yapmayı tercih ettim. Siz büyük bir parça yapmak isterseniz hamuru parçalamadan bir tane yuvarlak hazırlayabilirsiniz. 


4- Humurun üzerine iç malzeyi yayın ve kenarlarını üzerine doğru kıvırın. Yumurta sarısını çırpıp fırça yardımıyla etrafına sürün. kalan yumurtayı da karışımın üzerine yaymaya çalışın. 
5- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...