ERİKLİ KEK



Uzun tatili bitirdik ve bloğuda Erikli kekle açtık. Çok hafif ve lezzetli bir tarif. Kek pişirmeyi, eve saran kokusunu her zaman sevmişimdir. Hafif esintili bir havada bir yandan keki tadarken yazıyı yazıyorum ve mutlaka deneyin diyorum. Eriklerde çok lezzetli iken hemen deneyin. Farklı meyvelerle de deneyebilirsiniz tabi ki. Mesele ; şeftali, armut, elma, siz hangi meyveyi yakıştırırsanız, tercih sizin.



Meyvelerin daha arada kalmasını isterseniz kek hamurunu iki parça halinde kullanın. Yarını kalıba koyduktan sonra istediğiniz meyveleri ekleyip, hamurun kalan kısmını üzerine ekleyin. O zaman istediğiniz şekilde olacaktır. Kek yaparken fazla karıştırmamaya da özen gösterin.


   Malzemeler:

   
   150 gr. tereyağı
   4 adet yumurta
   3/4 su bardağı süt
   Yaklaşık 2 su bardağı un
   1 su bardağından biraz az şeker (bir çorba kaşığı üzerine ayrılacak )
   1 paket vanilya
   1 paket kabartma tozu
   1 tatlı kaşığı toz tarçın
   5- 6 adet mürdüm eriği

   Hazırlanışı:

 1- Erikleri ikiye bölün. Çekirdeklerini çıkarıp yarım ay şeklinde doğrayın.
 2- Tereyağı ve diğer malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalı bunu kek yaparken hep uygulayın.
  3- Tereyağı ve şekeri kek karıştırma kabına alıp tel çırpıcı ile iyice karıştırın. yumurtaları teker teker ekleyin. Sütü de yavaş yavaş ekleyerek bütün malzemenin karışmasını sağlayın. 
4- Bütün kuru malzemeyi ( un, tarçın, vanilya, kabartma tozu) derin bir kapta karıştırın. Sıvı karışımın içine kuru malzemeyi ekleyerek spatula ile yavaş yavaş dışarıdan içeri doğru karıştırın.
5- Kek kalıbını yağlayın. Kek hamurunu içine eşit miktarda dağıtın. Meyveleri istediğiniz şekilde dağıtın. Üzerine bir kaşık şeker serpiştirin. 
6- Önceden ısıtılmış 160 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar kızartın. Kürdan testi yapmayı unutmayın. Ayrıca ilk 20 dakika kesinlikle fırının kapağını açmayın. Afiyet Olsun.
     
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...