Zeytinyağlı Kabak Yemeği

Kabak ve domates birbirine bu yemekte çok güzel uyan tatlar.Farklı sebzeleri bir araya getirerek vitamin deposu haline getirebilirsiniz yemeklerinizi.Böylece günlük almanız gereken vitaminleri bol bol tüketmiş olursunuz.Kabak ile salatalar hazırlarım daha çok.Kabağın kızartılıp sarımsaklı yoğurtlu salata ,leziz oluyor ama biliyorum kızartma sağlığımız için yemememiz gereken yasaklılar listesinde.Bende bir kaşık yağ ile kızartırım, yanlış anlamayın fırında kızartıyorum az yağ ile.Sebzelerin kızartılmış ve sağlıklı hali ancak böyle oluyor bizim mutfakta.

Kabağı genelde bu şekilde pişiririm.Bir de makarna sosu içinde kullanırım.Birde kabağı rendelerim ve az zeytinyağı ile suyunu çekene kadar pişirin ve biraz da iri dövülmüş ceviz ve sarımsaklı yoğurt hazırlayın.Pişmiş soğumuş kabak, ceviz ve yoğurdu karıştırın, leziz bir yoğurtlu salata hazırlamış olursunuz.Bu zeytinyağlı kabak yemeğini kızarmış ekmeğin üzerine sarımsak sürülen ekmek (brucetta) ile servis yapmayı tercih ederim.

Malzemeler           :

1 kg. kabak
3 adet domates
4 adet soğan
5 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı kaşar peyniri

Hazırlanışı               :

1- Soğanı büyük büyük doğrayın.Tencereyi ısıtıp sıvı yağı ekleyin ve soğanları kavurun.Sarımsakları doğrayın ve soğanları içine ekleyin kavrulsun.
2- Domatesleri ve kabakları yuvarlak şekilde yarım santim kalınlığında doğrayın.Karışımın içine önce domatesleri ekleyin biraz kavrulsun ve suyunu çeksin daha sonra kabakları ekleyin.Fazla karıştırmamaya dikkat edin kabaklar ezilmesin.
3- Tuz,karabiber,pul biber ve kekiği ekleyin.Ocağın altını kısık ayara getirin ve suyunu çekene kadar pişirin.Pişirirken su eklemeyin.
4- Tam tahıllı ekmeği kızartın ve bir diş sarımsağı ekmeğin üzerine sürün.Sıcak yemeğin yanında servis yapın.Servis yaparken rendelenmiş kaşar peyniri ile sunum yapın.İsteğe göre maydanoz doğrayıp üzerine ekleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...