Patates Ruloları


Patates püresinin farklı bir sunumu diyebiliriz.Yurt dışı gezilerimizden birinde hazır donmuş patatesler alıp fırında pişirmişlerdi ve çok lezzetli idi.Ben de evde denemek istedim.Patatesi püre haline getirdim, bazı baharatlar ile lezzetlendirdim ve içine kaşar peyniri sakladım.Özellikler ızgara et yemeklerinin yanında servis edin.Ayrıca kahvaltılarda da sunabilirsiniz.Dilerseniz içine kaşar peyniri yerine beyaz peynir ve maydanoz karışımı da koyabilirsiniz.


Hazırlanması biraz uğraştırıcı ama sonuca değer.Hazırladığımız patatesli karışım eğer sulu olursa rulaları şekillendirmek zor olur.Bazen patatesler haşlanırken çok su çeker, bu da karışımın sulu olmasına sebep olur.Patatesli karışımın yumuşaklığı yaklaşık olarak pizza hamuru kıvamında olmalı.Çok yumuşak gelirse un ya da nişasta miktarını biraz daha fazlalaştırın.   
Malzemeler            :

4 adet patates
100 gr.Kaşar peyniri
1 çay bardağı krema
1 su bardağı nişasta ya da un
Pul biber
Karabiber
Tuz
Üzeri için:
1 yumurta
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı               :

1- Patatesi kabuklarını soymadan tuzlu suda haşlayın ve piştikten sonra kabuklarını soyun, püre haline getirin.İç malzemenin hepsini karıştırın.

2- Patatesten parçalar alıp şekil verin.Kaşar peynirini ince uzun olarak kesin ve elinizdeki patatesin içine yerleştirin.Şekillendirin.Bir kapta yumurtayı çırpın.Hazırladığınız yumurtaları önce yumurtaya sonra galeta ununa batırıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.Önceden ısıtılmış fırında rengi değişene kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...