Vişneli Muffin

Özel günlerinizde hazırlayabileceğiniz süper  bir mini kek.İçinde küçük kek için küçük ekşi vişneler var.Yazın vişne ve çileği yakalamak zor oluyor benim için.Çok kısa sürede çıkıp bitiyorlar bugün ya da yarın alırım derken bitiyor meyveler.Bu sene çok sevdiğim halde zamanında çile alıp reçel yapamadım.Aslında vişne ile de reçel yapamadım ama yengem ile kız kardeşim sağ olsun tatile çıktığımda bana sürpriz yapmışlar.Tatilden geri döndüğümde derin dondurucuda iki dolu dolu poşet vişne ve bir koca kap dolusu vişne reçeli.Yengemin hazırladığı vişne reçeli çok güzel olmuştu,sorup tarifini aldım,uzun zamandır yazamadığım tariflerden biri.

Donmuş vişneleri de kışın kullanıyorum.Keklerde, yoğurtlu ya da sütlü tatlılarda bir de tabi ki mini mini muffinlerde.Küçük kekçikler bu şekilde çok güzel oluyor.Vişne yerine dilerseniz başka meyvelerde kullanabilirsiniz.Yaban mersini, kuru üzüm ya da kuru kayısı gibi.
 
Muffinler normal keklerden daha yumuşak olur.Pişme süresinin sonunda yumuşak olduğu için pişmemiş zannedebilirsiniz ama 10 dakika dinlendirin 5 dakika kadar da bir tel üzerine alın tam kıvamını bulacaktır.Muffinler pişer pişmez fırından çıkarmayı unutmayın yoksa çok sertleşir ve kuru olur.

Muffin hazırlarken bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Muffin hazırlarken uyulması gereken bazı kurallar vardır unutmayın.Bu tarifteki ölçüler 12'lik muffin kalıbına göre verilmiştir.

Malzemeler:

1 kahve fincanı yoğurt
2 fincan un
2 adet yumurta
1/2 fincan sıvı yağ
1/2 fincan bal
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı vişne

Hazırlanışı:

1- Unu,vanilini,kabartma tozunu ve tarçını bir derin kapa koyun ve çırpma teli ile karıştırın.
2- Yumurta,toz şeker,bal,yumurta ve yoğurdu bir kapta tel ile yavaşça karıştırın.Unlu karışımı, sıvı karışıma yavaş yavaş karıştırın.
3- Muffin kalıplarını yağlayın.Bir kaşık yardımıyla birer kaşık hamurdan koyun.Ortasına iki ya da üçer tane vişne koyun.Sonra birer kaşık daha vişnelerin üzerine hamurdan koyun.
4- Önceden ısıtılmış 160 derecede 16 dakika kadar pişirin.

Ballı Portakallı Enginar


Bu arada yazmak istediğim bir sürü tarif  de birikti.Bugün yazma işini biraz hızlandırmak istiyorum.Hazır enginar zamanı gelmişken yeni keşfedilen harika bir ballı portakallı enginar tarifini paylaşmak istiyorum.Portakallı kereviz pişiriyordum ama enginarı sade portakal ile hiç hazırlamamıştım, sonra neden olmasın diyerek kolları sıvadım ve mutfak önlüğünü geçirip başladım hazırlıklara...Enginar ile hazırlanan birçok tarif denedim ama birçoğu hüsranla sonuçlandı.Sanırım damak tadınıza çok uyan bir sebze değil bizim için, sonradan tanıştığımız ve sadece çok çok sağlıklı olduğu için tüketmek zorunda hissettiğimiz sebzeler arasında.Nasıl pişirsem bizim için daha iyi olur derken bir tarifi yemeden saf dışı bırakmak zorunda kaldım.

Kadayıflı Muhallebi


Kadayıf ile hazırlanan künefeden sonra en sevdiğim tatlı.Kadayıfın tırlığı ile muhallebi birleşince nefis tatlı oluyor.Hatay gezisi sırasında alınan kadayıflar ile hazırlandı.Biz künefe hazırlayamayacağımız için kadayıfları böyle bir tatlıda denemek istedik.

Hatay tarihi güzellikleri ile çok güzel bir şehir ama ben burada daha da
güzel olan yemeklerinden bahsetmek istiyorum.Cevizli biber, humus, katıklı ekmek, zahter salatası,  sini  kebabı, oruk, yoğurt aşı gibi severek yediğimiz o kadar çok yemekler ve mezeler vardı ki...Bir de üzerine o nefis künefelerde yenince kilo alıp geldik Hatay'dan.Kilo almamak mümkün mü gerçi leziz yemeklerden sonra....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...