Vişneli Muffin

Özel günlerinizde hazırlayabileceğiniz süper  bir mini kek.İçinde küçük kek için küçük ekşi vişneler var.Yazın vişne ve çileği yakalamak zor oluyor benim için.Çok kısa sürede çıkıp bitiyorlar bugün ya da yarın alırım derken bitiyor meyveler.Bu sene çok sevdiğim halde zamanında çile alıp reçel yapamadım.Aslında vişne ile de reçel yapamadım ama yengem ile kız kardeşim sağ olsun tatile çıktığımda bana sürpriz yapmışlar.Tatilden geri döndüğümde derin dondurucuda iki dolu dolu poşet vişne ve bir koca kap dolusu vişne reçeli.Yengemin hazırladığı vişne reçeli çok güzel olmuştu,sorup tarifini aldım,uzun zamandır yazamadığım tariflerden biri.

Donmuş vişneleri de kışın kullanıyorum.Keklerde, yoğurtlu ya da sütlü tatlılarda bir de tabi ki mini mini muffinlerde.Küçük kekçikler bu şekilde çok güzel oluyor.Vişne yerine dilerseniz başka meyvelerde kullanabilirsiniz.Yaban mersini, kuru üzüm ya da kuru kayısı gibi.
 
Muffinler normal keklerden daha yumuşak olur.Pişme süresinin sonunda yumuşak olduğu için pişmemiş zannedebilirsiniz ama 10 dakika dinlendirin 5 dakika kadar da bir tel üzerine alın tam kıvamını bulacaktır.Muffinler pişer pişmez fırından çıkarmayı unutmayın yoksa çok sertleşir ve kuru olur.

Muffin hazırlarken bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Muffin hazırlarken uyulması gereken bazı kurallar vardır unutmayın.Bu tarifteki ölçüler 12'lik muffin kalıbına göre verilmiştir.

Malzemeler:

1 kahve fincanı yoğurt
2 fincan un
2 adet yumurta
1/2 fincan sıvı yağ
1/2 fincan bal
2 çorba kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı vişne

Hazırlanışı:

1- Unu,vanilini,kabartma tozunu ve tarçını bir derin kapa koyun ve çırpma teli ile karıştırın.
2- Yumurta,toz şeker,bal,yumurta ve yoğurdu bir kapta tel ile yavaşça karıştırın.Unlu karışımı, sıvı karışıma yavaş yavaş karıştırın.
3- Muffin kalıplarını yağlayın.Bir kaşık yardımıyla birer kaşık hamurdan koyun.Ortasına iki ya da üçer tane vişne koyun.Sonra birer kaşık daha vişnelerin üzerine hamurdan koyun.
4- Önceden ısıtılmış 160 derecede 16 dakika kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...