Yılbaşı Ağacı



Yılbaşının vazgeçilmez unsuru çam ağacı görselleri.Burada yer alan çam ağacı süslemeleri eşimin okulunda hazırlananlar.Hepsi birbirinden güzel ve öğrenciler ile hazırlanan etkinlikler.Ve hepsi inanılmaz güzel.Emeğinize sağlık.......

Yılbaşı ağaçlarının hikayesini merak ettim ve yaptığım araştırmadan bulduklarımı paylaşmak istiyorum.Ağaç süslemeleri her zaman çok güzel görünüyor ve altında bulunan hediyeleri de ayrı bir güzel aslında...



Çam ağacının hikayesine gelince:
Binlerce yıl önce, insanlar çam ağaçlarının sihirli olduğuna inanırlardı. Çünkü kış gelince tüm ağaçlar çıplak kalıp, yapraklarını dökerken, çam ağaçları yemyeşil kalmaya devam ederlerdi. Bu yüzden çam ağacını hayatın bir sembolü ve güneş ışığının, baharın yeniden geleceğinin bir işareti olarak gördüler. 

Ayrıca, Almanya'da Martin Luther, karlı bir kış gecesi evine dönerken, ağaç dallarının arasında ışıldayan yıldızları görmüş ve o kadar hoşuna gitmiş ki, evine gidince ailesine bunu anlatmış, ama kelimelerle anlatmanın yetmeyeceğine karar vermiş olacak ki, dışarı çıkıp küçük bir ağaç kesip gelmiş ve ağacı yanan mumlarla süslemiş. İşte ondan sonra bu bir gelenek olup çıkmış. Tüm dünyaya yayılmış. İngiltere'de Kraliçe Viktoria, Prens Albert ile evlendiği gün Winstor şatosunda bir yılbaşı çamı yapılmış. Daha sonra göçmenlerle Amerika'ya da bu gelenek taşınmış. 

Böylelikle bu gelenek her yere dağılmış sanırım.Artık hiç bir şeyin sınırı yok.Ve süslemeleri hazırlamak da çok eğlenceli.

























Bu Çam Ağaçlarının nasıl yapıldığına değinmek istiyorum. Evde ya da parti yapacağınız ortamda sevdiklerinizle hep beraber hazırlayabilirsiniz.

1. Çam Ağacı : Renkli fon kartonları kullanılarak, değişik büyüklükte yıldızlar kesilmiş.Alt kısma kahverengi fon kartonu ile ağaç gövdesi yapılmış ve üzerine yıldızlar gelişigüzel, alt kısmı geniş yukarıya doğru daralan şekilde yapıştırılmış.En tepeye de üç tane kırmızı büyük yıldız yerleştirilmiş.

2. Çam Ağacı : Yine renkli fon kartonları ile el kalıpları çizilerek, kesilmiş ve bütün eller üst üste, genişten dara doğru yapıştırılmış.En üst kısma yeşil yıldız yapıştırılmış.

3. Çam Ağacı : Yanda görülen çam ağacı için yeşil tonlarında fon kartonu kullanılmış.Değişik kalınlıklarda uzun dikdörtgenler hazırlanmış.Bazı kartonların orta kısmının hemen üst tarafına yeni yıl ile ilgili güzel dileklerin olduğu tek kelimelik yazılar yazılmış ve ikiye katlanmış.Alt kısma kahverengi bir kağıttan gövde hazırlanmış.Kıvrılan yeşil kartonlar alt geniş kısımdan başlayarak ,ağaç formu verilerek yapıştırılmış.En tepeye de kırmızı bir yıldız yerleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...