Sütlaç


Geleneksel tatların en başında yer alan tatlılardan biri.Sütlaç hazırlamak aslında kolay ama ölçüleri tutturabilirsen.Gerçi herkesin damak tadı farklı olduğundan çok farklı ölçüler ile pişirilebilir.Kimi tatlı sever, kimi daha az tatlı.Kendinize göre ayarlayıp hazırlayın ve küçük kaselere koyun ve biraz bekletin.Soğuduktan sonra sıra serviste biraz tarçın eklendiğinde lezzetli olur.Buzdolabında bir kaç gün bozulmadan kalabilir.Bir kaç gün için tatlı hazır.Ben bazen meyve ile de servis yaparım.Sevdiğiniz meyveler ile deneyebilirsiniz ya da kuru yemişler ile.

Malzemeler             :

2 kahve fincanı pirinç
2 su bardağı su
4 su bardağı süt
2 su bardağı şeker
Vanilya çubuğu
Bir çimdik tuz

Hazırlanışı            :

1-Pirinci bir kaç su  yıkayın.Tencereye soğuk su ile pirinçler yumuşayıncaya kadar haşlayın.Pirinçlerin iyice pişmesine dikkat edin. 
2-Pirinçler pişip biraz suyunu çekince içine yavaş yavaş soğuk olan sütü ekleyin.Sütü ekledikten sonra 8-9 dk kaynadıktan sonra şekeri katın.Şekeri kendi damak tadınıza göre azaltıp,çoğaltabilirsiniz.Süt azalana kadar kaynatın.
3-İstediğimiz koyu kıvama gelince sütlacı (pişirdiğinizde çok katı olmasın yoksa soğuduğunda çok katı bir tatlı olur.) kaselere bölün.Soğuduktan sonra tarçın ile servis yapabilirsiniz.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...