Körili Tavuklu Makarna


Şimdi yazacağım tarif çokkk basit. Hafta sonu dolaştınız eve geldiniz ve çook yorgunsunuz.  Hemen çabucak hazırlayabileceğiniz, çooookkkkk lezzetli bir makarna tarifi.  Körili, kremalı, tavuklu makarna.  Bizde hafta sonları genelde makarna pişer.  Sonbaharın yavaş yavaş  kendini hissettirdiği şu günlerde konserveler ile uğraşırken bir ara verip hızlıca hazırlayın.  Bu arada diyet yapanlar için uygun bir tarif değil ama diyete ara verdiğinizde mutlaka deneyin.  Benim de son rahat zamanlarım, şu sıralar sıkı bir diyete girmem gerekiyor aslında.

Közlenmiş Patlıcanlı Salata


Közlenmiş patlıcan hıııııım.... Hem de ateşte közlenmiş, is kokulu patlıcanın en sevdiğim hali.  Bu aralar kış hazırlıkları son sürat gidiyor.  Közlenmiş patlıcanı da mahalledeki pide fırınında kardeşim halledecek.  Patlıcanları yıkayıp kurulayıp küçük kesikler atıp, doğru odun fırınına gidecek.  Sonra da kabukları soyulacak ve belli miktarlarda ayrılıp, poşetlenecek ve derin dondurucuda zamanının dolmasını bekleyecek.  Kışın derin dondurucudaki közlenmiş patlıcanı daha çok alinazik  yemeğinde yaparken ya da yoğurtlu salata olarak kullanırım. Kışın büyük bir rahatlık sağlar.  

Bir isim İki farklı Film - Can Dostum


                                                                                    İki farklı zamanda çekilmiş, Türkçe aynı adı taşıyan çok etkileyici filmler.  Şimdiye kadar izlememiş olan varsa hemen hazırlıklara başlayın.  Filmleri bulun film seyrederken atıştırabileceğiniz güzel aparatifler hazırlayın ve başlayın seyretmeye.

1. Can Dostum filmi 1997 ABD. yapımı komedi, dram türünde bir film.  Robin Williams, Matt Damon, Ben Affleck başrolü paylaşıyor. Film,Fotoğrafik hafızaya sahip yoksul bir gencin yerlerini sildiği üniversitenin profesörü Sean McGuire'la  kurduğu dostluğu anlatıyor.  McGuire Will Hunting adlı bu gençteki yeteneğin farkındadır ve ona hayranlık duuymaktadır.  Nobel ödüllü profesörün bile çözmekte zorlanacakları problemleri kolayca çözen Will ise çıkardığı bar kavgası sonrası çarptırıldığı hapis cezasından kurtulabilmek için profesör McGuire'a ihtiyaç duymaktadır.

Filmin Fragmanı



Oscar ödüllerinde 9 dalda adaylığa layık görülmüş olan Can DostumRobin Williams ile "en iyi yardımcı erkek oyuncu" ödülü ve senaryosu ile de "en iyi özgün senaryo" ödüllerini kazanmıştı.

2. Can Dostum filmi 2012 Fransa yapımı, komedi türünde bir film.  Eric Toledano ve Olivier Nakache filmin yönetmenleridir.  Fraçois Cluzet,  Omar Sy, Anne Le Ny başrollerini paylaşıyor. 
Zengin bir iş adamı ve aristokrat olan Philippe, yamaç paraşütü yaparken geçirdiği kaza sonrası felç olur ve boynundan aşağısı kullanamaz hale gelir. Driss ise hapishaneden henüz yeni çıkmış bir işsizdir. Philippe 7 gün 24 saat boyunca bakımını üstlenmesi için Driss'i evine yatılı yardımcı olarak alınca ikisinin de dünyası değişecektir. Normal şartlar altında hiçbir zaman yan yana gelmeyecek bu ikili iyisiyle kötüsüyle hayatın tadını beraber çıkarmaya başlarlar.
Fransa'da geçtiğimiz kasım ayında vizyona giren film, hayatta bir noktadan sonra kültür ve sınıf farklılıklarının ortadan kalkması temasına odaklanan ve dram-mizah arasında gidip gelen bir yapım. Fransız sinemacılar Olivier Nakache ve Eric Toledano'nun beraber yazıp yönettiği filmin başrollerinde ise François Cluzet ve Omar Sy var.

Filmin Fragmanı


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...