KAHVALTILIK SALÇALI SOS


Kış hazırlıklarının hızla devam ettiği şu günlerde güneşte kurutulmuş biber salçası bulursanız hemen bu kahvaltılık sostan hazırlamanızı şiddetle tavsiye ederim.  Yoğun bir yaz döneminden sonra yazılacak çok yazı birikti. Umarım bunların hepsini bir an önce yazar ve okunmasını beklerim.  Bu yazıyı yazarken kızarmış ekmeğin üzerine doğal tereyağı sürdüm ve üzerine sosu bir güzel yaydıktan sonra sıcak çay ile kahvaltı yapmaktayım.  Tadı çok güzel oldu. Öğrencilerin ya da mutfağa yeni aşina olanların zorlanmadan yapabileceği, hazırlaması en fazla on dakika süren bir tarif.

Bu tarifi hazırla bulundurup bir kaç tarifte kullanabilirsiniz.  En basiti tereyağını bir tavada eritip içine bir çorba kaşığı kadar kahvaltılık biber salçalı sostan ekleyin ve üzerine yumurta kırın ve afiyetle yiyin. Bunun dışında atıştırmalık milföy ruloları, çıtır çubuklar hazırlarken kullanabilirsiniz.  Börek ya da dürüm hazırlarken güzel bir aroma katacaktır.  Ve en güzel tariflerden biri de kurabiye, tuzlu kurabiye çok lezzetli olur . Tarifini en kısa sürede yazacağım bir kurabiye tarifim var, bu salçalı sos ile hazırladığım. 


Malzemeler:

5 çorba kaşığı güneşte kurutulmuş biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı zeytinyağı
4 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1,5 tatlı kaşığı nane
1 çay bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:

Bütün malzemeyi derin bir kapta karıştırın. Bütün yapılacak işlem bu kadar ve lezzetli bir sos hazır. Afiyet olsun.  Tost yada kızarmış ekmek ile yenmesi tavsiye edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...