İNCİRLİ KURABİYE


Bu incirli kurabiyelerin tarifini dR. Oetkerin tariflerinden biri. Paketlerin üzerindeki tarifleri denemeyi çok seviyorum.  İncirli, tarçınlı ve tabi ki cevizli bir karışımdan oluşan iç harcı var.  Bu malzemeler birde kıtır bir hamur ile kaplanınca güzel olmaması pek mümkün olmuyor gibi.  Sıcak battaniyelerin altında balkonda sıcak çaylarınızın yanında yemenizi şiddetle tavsiye ediyorum.  Çünkü ben bunu yapamıyorum, evimin balkonu yok.   


Kurabiyenin dışı kıtır kıtır ve iç malzemesi de biraz ağdalı oluyor meyvelerin karışımı ile.  Hamur ve iç harç karıştığında müthiş bir aroma yakalanıyor.  Değişik aromalı ürünleri bir arada kullanmak her zaman hoşuma gider.  Şekerli vanilin malzemesinin üzerinde bu tarifi görünce mutlaka denemek istedim ve emeğime deydi.  Piştikten sonra bir anda bitiverdi.  Size tavsiyem mutlaka sıcak sıcak, çok bekletmeden servis yapın.  İçeceğinizi önceden hazırlayın ve keyfinize bakın.


Bu aralar kurabiye yapmaya ara vermek zorunda kalsamda ( bu durumdan pek memnun değilim ) yapacak bir şey yok.  Yaza kadar daha çok diyet yemekleri ile beraber olacağız sanırım.  Kıyafetler inceldikçe içindeki kalın yerler ortaya çıkıyor.

Malzemeler                          :

200 gr. tereyağı
1/2 çay bardağı şeker
2 adet yumurta sarısı
1/2 çay bardağı süt
1 paket Vanilya
3-3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
İçi için;
1,5 su bardağı kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için;
1-2 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı                             :

1- Tereyağı, şeker, yumurta sarılarını, sütü, vanilyayı, unu ve kabartma tozunu bir kaba alın ve yoğurun.  Hamur bütünleştiği zaman düzgünce yuvarlayın ve streç filme sarın.  Buzdolabında en az bir saat dinlendirin.
2- Kuru inciri küp küp doğrayın.  Cevizi de çok küçük olmayacak şekilde dövün.  Ben genellikle bir torbanın ( buzdolabı poşeti ) içine koyup merdane ile vurarak kırmayı tercih ediyorum.  Rondodan çektiğim zaman çok küçük oluyor.  Tarçını da derin bir kaba alıp, bütün malzemenin karışmasını sağlam.
3- Hamuru buzdolabında çıkarın.  Tekrar yoğurun ve unlanmış tezgaha alın.  Hamuru 3 mm. kalınlığında açın.  4x4 cm. olacak şekilde kareler kesin.  Her iki kare hamurun arasına iç malzemeden koyun ve diğer kare hamuru üzerine kapatın.  
4- Hazırladığınız hamurları yağlanmış tepsiye sıralayın.  160 derece ısınmış fırında 15 - 20 dk. pişirin.  Soğutup üzerlerine pudra şekeri serpip servis yapın.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...