FINDIK EZMELİ KURABİYE


Kurabiyeye kim hayır diyebilir ki. Hele de bu kurabiye bisküvi tatında çok lezzetli oldu. Yoğurt hazırladığınız tatlılarınız için baş tacı olacaktır. Ben pişirdiğim kurabiyelerimin yarısını derin dondurucuya kaldırdım. Tatlı krizlerinde yoğurtlu tatlılar yapmak için. Yoğurt yerine krema da tercih edebi,lirsiniz tabi ki. Hazırladığım yoğurtlu tatlıları vişne reçelim olduğu zaman hemen yayınlayacağım çok yakında. Şu anda derin dondurucudaki vişnelerimi şekere yatırdım beklemede. Akşam işten geldiğimde de pişirmeyi düşünüyorum. Sonra da kurabiye ya da tatlılar için hazır olacak vişne reçeli. Kurabiye + yoğurt + vişne reçeli üçlüsüne bayılırım.


Malzemeler:

175 gr. tereyağı
1 su bardağı şeker
1/2 limon kabuğu
1 yemek kaşığı fındık ezmesi
1 adet yumurta
1 çimdik tuz
1- 2 damla vanilya aroması
1 tatlı kaşığı tarçın
2 sb + 2 yemek kaşığı un

Hazırlanışı:

1- Tereyağı ve şekeri birbirine karıştırıp krema kıvamı almasını sağlayın.
2- Karışıma limon kabuğunu, tarçın, vanilya aromasını ve fındık ezmesini ekleyip iyice karıştırın.
3-  Karışıma yavaş yavaş unu ilave edin. Kulak memesi kıvamına gelmesini sağlayın. İstenilen kıvama geldiğinde hamuru streç filme sarıp buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. 
4- Hamurdan küçük parçalar koparıp fırın tepsisine yerleştirin ve üzerine çatal ile bastırın. 
5- Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 12-15 dakika arasında pişirin. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...