Türk Kahveli Kurabiye

Yılın ilk karı geçen gün yağdı.Sokaktaki oyun oynayan çocukların heyecanı görmeye değerdi.Her bir kar tanesini yakalamak istercesine çırpınıp duruyorlardı.İnanılmaz mutluydular.Kar ve çocuklar eşittir mutluluk gibi.Biz de camlara dayanıp gözleri, karın düşüşünü seyrettik.Aheste aheste yere düşüşü ve yerde yok oluşu.Bir yandan bende yerin bembeyaz oluşunu bekliyorum.Sabah olunca perdeyi çekip bembeyaz kar görmekti hayalim.Hafta sonu çok soğuk olacağı ve kar yağacağı söylenmişti ama bizim heyecanla beklediğimiz kar bir türlü gelmedi naza çekti kendini.Baktım kar yağmayacak ben de hazırladığım kurabiyelere kar yağdırdım.

Kakaolu Kurabiye


Yeniye , yeni olana ,başlangıçlara dair ne varsa aslında geçmişte saklı kökleri..Ve o köklerin rengi belirliyor çoğu zaman geleceğimizin nasıl olacağını.Sağlam temelli , sevgi yüklü, ve yaşamın enerjisini sürekli bünyesinde barındıran bir damardan geliyorsak ,geleceğe daha dirençli daha cesurca ve bilgece ve inatla bakabiliyoruz. Sorunlar dahi renk katar oluyor hayatımıza ki onları çözme erkinin elimizde olduğunu biliriz.Hatta bazen oyalanarak çözeriz sorunu.Tadını çıkara çıkara sorunu çözmek de denebilir buna.Küçümseriz sorunu.Onu küçümserken , gücümüzü dolayısıyla da kendimizi kutsamış oluruz.
Yeni yıl geçmişin bir sonuyken ,geleceğin de başlangıcıdır.Umut yüklüdür.Kendi yazgınızı yazabilme umuduyla..
İYİ YILLAR…..

Schaffhausen Kasabası ve Rheinfall


Zurich'e 1 saat uzaklıkta, Almanya - İsviçre sınırında bir kasaba Schaffhausen.Avrupa'nın en büyük şelalesi olan Rhein Şelalesi burada bulunuyor.Kasabadan şelaleye kıyıdan yürüyerek gelebilirsiniz.Kasabadaki eski yapılar büyüleyici.Şelalenin oraya ulaştığınızda manzara eşliğinde istediğiniz şekilde yemek yiyip,içecek alabileceğiniz yerler var.Dilerseniz tekne turu yapabilirsiniz.  

Etrafında dolaşabileceğiniz yürüyüş  parkurları var.İsviçre'nin temizliğini ve doğal güzelliği düşünürseniz mükemmel bir yer.Yürüyüş parkuru üzerinde bir su değirmeni de var.Aslında yapılabilecek en güzel şeylerden biri yere bir örtü serip bu nefis havada orada uyumak olurdu.

Stein am Rein


Bu tarihi güzelliğine denecek hiçbir şey yok.Fotoğraflar her şeyi anlatıyor.Bizim ziyaret ettiğimiz gün kasaba 1000 yılını kutlamaya hazırlanıyordu.Stantlar hazırlanıyor , her tarafta ayrı bir koşturmaca.Diğer yandan yerli yabancı turist akını...Kasaba da gezerken saatler harcayabilirsiniz sokaklarında...

Gökçeada'ya Feribot Yolculuğu


Gökçeada feribot yolculuğunda oradan oraya savrulan minik kuş.Feribota araba ile binip tatilimizi geçireceğimiz yere doğru süzülüyoruz.Bizimle birlikte minik kuşta süzülüyor.Hareket esnasında feribotta kalmış,rüzgarın şiddetine de dayanamıyor.Kendine kuytu yerler arama çabasında.En son ağağıya doğru sürükledi rüzgar minik kuşu.Bu arada kıyıdan da çok uzaklaştık.Sonunda feribotta bulunan bir aracın altına girdi ve adaya ulaşana kadar orada bekledi.

Karpuz Suyu


Yazın sıcaklığında içinizi ferahlatacak buz gibi bir meyve suyu.
Sıcak günler için en uygun meyve karpuz.Vitamini bol , kalorisi az olunca en çok tercih edilen meyve de karpuz oluyor tabi ki.Meyve tüketmek gibi bir alışkanlığımız yok maalesef ,bunu üzülerek söylüyorum.Bu durumu biraz olsun giderebilmek için meyve sıkacağı aldık,.Meyve sıkacakları da liflerini yok ediyor ama ne yapalım ara sıra içiyoruz deyip geçiyoruz.Kışın kış meyveleriyle yazın yaz meyveleri ile değişik karışımlar yapıp sabah kahvaltılarında tüketiyoruz daha çok.Çok değişik karışımlar oluşuyor.Yazın birde buz koyduğunuzda içine mükemmel oluyor.Zamanla bu içecekleri de paylaşacağım.İlk önce hazırlayıp fotoğraflamam gerekiyor.

Fotoğraflarımız


Bu kayıttan itibaren eşim ile beraber çektiğimiz fotoğraflardan seçmeler yer alacak. Fotoğraf bloğu olarak oluşturduğum bu site yemek, gezi ve fotoğraf bloğu oldu.Şimdi hepsini birden yürütmeye çalışıyoruz.

Kızılcık ağacının yaprakları ellerinizi öyle bir yakar ki...Bu yüzden eğer kızılcık toplamak isterseniz ellerinize mutlaka eldiven giyin ve üzerinizde kapalı kıyafetler giyin mutlaka.Bu kızarmış meyveleri toplamak işkence haline gelmesin.Kızılcıkların suyu çok lezzetli olur.Bir de geleneksel bir çorbamız vardır kurutulmuş kızılcık ile hazırlanan.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...