Kakaolu Kurabiye


Yeniye , yeni olana ,başlangıçlara dair ne varsa aslında geçmişte saklı kökleri..Ve o köklerin rengi belirliyor çoğu zaman geleceğimizin nasıl olacağını.Sağlam temelli , sevgi yüklü, ve yaşamın enerjisini sürekli bünyesinde barındıran bir damardan geliyorsak ,geleceğe daha dirençli daha cesurca ve bilgece ve inatla bakabiliyoruz. Sorunlar dahi renk katar oluyor hayatımıza ki onları çözme erkinin elimizde olduğunu biliriz.Hatta bazen oyalanarak çözeriz sorunu.Tadını çıkara çıkara sorunu çözmek de denebilir buna.Küçümseriz sorunu.Onu küçümserken , gücümüzü dolayısıyla da kendimizi kutsamış oluruz.
Yeni yıl geçmişin bir sonuyken ,geleceğin de başlangıcıdır.Umut yüklüdür.Kendi yazgınızı yazabilme umuduyla..
İYİ YILLAR…..

Yeni bloğumu bir yılbaşı mesajı ile açmak istedim.Ve yılbaşı için hazırladığım bir kurabiye ile.Yeni yılı kakaolu kurabiyeler ile karşılamak istedim...


Kalıp ile çalışmayı pek sevmiyorum.O yüzden sadece özel günler için hazırladığım kurabiyeler için biraz zaman harcamanın değeceğini düşündüm.Her şey yeni yılı güzel karşılamak için..tatlı yiyelim tatlı konuşalım misali...tatlı yiyelim tatlı günler geçirelim.İyisiyle kötüsüyle iyi bir yıl geçti.Her ne kadar haksızlıklara uğramışsak da önümüzdeki güzel günlere bakmayı bilmeli insan.

Kakaolu kurabiyeler yoğururken çok güzel kokuyorlardı.Her zaman dediğim gibi hazırlık aşamasında güzel kokular geliyorsa yaptığınız her ne ise çok lezzetli olur.Hamuru yoğurduktan sonra kalıplar ile uğraşmak biraz zamanını aldı.Kalıplar ile kesip pişirdikten sonra arasına bağlayıcı görevini görecek bir şeyler sürer ve iki kurabiyeyi yapıştırırım.Arasına istediğiniz birleştirme malzemesini kullanabilirsiniz.Bal, marmelat ya da reçel, krema, krem şanti, nutella vb. malzemeler olabilir.Bu sefer kalabalık olduğumuz için kurabiyeler çok olsun istedim o yüzden birbirine yapıştırmadan üzerini süsledim.


Malzemeler  :

250 gr. tereyağı
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı esmer şeker
2 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurtanın sarısı
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Kreması için  :
1 su bardağı şeker
1 poşet krem şanti
Yarım su bardağı süt
Süsleme için  :
3 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım limon suyu

Hazırlanışı  :

1 - Kuru malzemeleri ( un,vanilya,kabartma tozu,kakao ) karıştırın.Tereyağını, pudra şekerini, esmer şekeri,yumurta sarılarını derin bir kapta yoğurun.Yavaş yavaş kuru karışımı sıvı karışımın içine ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
2 - Hamuru iki adet yağlı kağıt içinde 3 mm. kadar açın.istediğiniz şekilde kurabiye kalıpları ile kesin ve tepsiye dizeleyin.Önceden ısıtılmış 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirin.
3- Kurabiyeler piştikten sonra 10 dakika kadar dinlendirin.
4- Ayrı bir kapta krem şanti, şeker ve sütü koyulaşana kadar karıştırın.Krem şantiyi bir poşetin içine koyun ya da krema sıkma torbasına doldurun.Kurabiyelerin yarısına krem şanti sıkın diğer kurabiyeyi üzerine kapatın.
5- Süsleme için pudra şekeri ve limon suyunu karıştırın.Krema sıkma torbasına doldurun ve kurabiyelerin üzerine kar tanesi deseni çalışın.Buzdolabında 1 saat bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...