Karpuz Suyu


Yazın sıcaklığında içinizi ferahlatacak buz gibi bir meyve suyu.
Sıcak günler için en uygun meyve karpuz.Vitamini bol , kalorisi az olunca en çok tercih edilen meyve de karpuz oluyor tabi ki.Meyve tüketmek gibi bir alışkanlığımız yok maalesef ,bunu üzülerek söylüyorum.Bu durumu biraz olsun giderebilmek için meyve sıkacağı aldık,.Meyve sıkacakları da liflerini yok ediyor ama ne yapalım ara sıra içiyoruz deyip geçiyoruz.Kışın kış meyveleriyle yazın yaz meyveleri ile değişik karışımlar yapıp sabah kahvaltılarında tüketiyoruz daha çok.Çok değişik karışımlar oluşuyor.Yazın birde buz koyduğunuzda içine mükemmel oluyor.Zamanla bu içecekleri de paylaşacağım.İlk önce hazırlayıp fotoğraflamam gerekiyor.

Karpuzun suyunu da denedik.Sonucu güzel oldu, çekirdeklerinden de kurtulmuş olduk.Karpuz meyve sıkacağında değilde rondoda yapılıyor.Sonra çekirdeklerini süzüyorsunuz.İçine de buz attığınızda sıcak bir hafta sonu başlangıcında gazetenizi okurken size eşlik edecek, içinizi ferahlatacak soğuk içeceğiniz hazır olacak.Sıcak havaya serin başlangıç.............................Karpuz bol miktarda B ve C vitamini içeriyor.Aynı zamanda  iyi bir lif kaynağı.Bağırsak hareketlerini düzenleyerek ve böbreklerin çalıştırmasına yardımcı oluyor.İçerdiği antioksidan  özelliği ile kanserden koruyucu etkiye sahip olan karpuz yaz ayları için ideal bir meyve.

Malzemeler          :
1orta boy karpuz
1 çay bardağı şeker
Buz küpleri

Hazırlanışı        : 

Kapuzu bölün ve içini çıkarın.Blendır yardımıyla püre haline getirin ve süzüp çekirdeklerinden kurtulun.Şekeri ilave edip erimesini sağlayın.Şekeri karpuzun tadına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz.Cam şişelere yerleştirip buzdolabında soğutun.Servis yaptığınız zaman buz küpleri koyun içine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...