Tuzlu Çubuk


Küçük tuzlu atıştırmalıklar.Baharın bizi kandırdığı şu günlerde gezip dolaşmaktan, yazılarıma sıra gelmiyor.Diğer yandan okulla ilgili girilecek notlar, davranış notları derken bir dolu yapmam gereken iş var.5'e, 10'a belki de 100'e bölünmek gerekiyor, bütün bu işleri yapabilmek için.Bir öğretmen olarak yaptığım işler sadece iş saatleri ile sınırlı değil.Öğretmenliğin çok konuşulduğu şu günlerde biraz mesleğimden bahsetmek istedim.Notlar, planlar yapılan bir dolu dokümanlar bir tarafa psikolojik yükü de çok ağır.Göreve ilk başladığım zamanlarda öğrencilerin yaşadığı ailevi sorunlardan dolayı oturup ağlardım.Nasıl  ya da neler yapabilirim soruları hiç bitmezdi.Neyse kısaca bu meslek iş saatleri ile sınırlı olan bir meslek değil, bunu herkesin bilmesi gerekir.Yazılı hazırlama ve okuma, yıl içinde hazırlanması gereken bütün evraklar, not işlemleri, derse hazırlık vs. vs. gibi birçok işlem evde hazırlanır.Bu yüzden diğer çalışanlar ile asla kıyaslanamaz.

Neyse gelelim tarife; bu tarif de eski tarif defterimden.Elimde bulunan o kadar çok tarif var ki.....Hepsini değişiktirip bir kaç değişiklik yapıp denemeler yapıyorum.Bu tarifte onlardan biri.Yoğurtlu bir salata ile denemenizi tavsiye ederim.Ben özellikle kereviz salatası ile çok seviyorum.



Hamuru hazırladıktan sonra dilerseniz merdane ile açıp derin dondurucu için uygun bir kabın içine keserek yerleştirin ve istediğiniz zaman çözüp pişirin.İsteyen pişirdikten sonra da derin dondurucuda saklayabilir. 


Malzemeler:

5,5 su bardağı un
250 gr. tereyağı
4 çorba kaşığı yoğurt
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
2 çorba kaşığı susam
2 çorba kaşığı çörekotu

Hazırlanışı:

1- Yoğurma kabınıza unu  ve kabartama tozunu karıştırın.Ortasını açıp yoğurt, tuzu, tereyağını, 1 yumurtayı ve diğer yumurtanın akını ( sarısını bir kaba alın ) koyun ve hamuru yoğurun.
2- Hamuru derin dondurucuda biraz bekletin.Hamur biraz sertleşsin.
3- Hamur yeterli kıvama gelince merdane yardımı ile 3 mm. kalınlığında açın ve 1,5 cm. genişliğinde şeritler kesin.Yumurtanın sarısını üzerine sürün ve üzerine susam ya da çörek otu serpin.
4- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve şekillendirdiğiniz hamuru tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...