Peynirli Kırmızıbiber Dolması


Kırmızı biberi bir güzel kızarttım.Kızartma işlemini fırında yaptım tabi ki...Mis gibi kokusu yayıldı mutfağa.Bu yemek sevdası benim başıma pek güzel işler açmayacak gibi görünüyor ama yemek de güzel ne yapalım.Bu biberleri şimdi bulmak zor ama bu tarif diğer kırmızı biberlerle de hazırlanabilir.Sadece kullandığınız biberin biraz etli olmasına dikkat edin.Lezzeti daha farklı olacaktır.Hafta sonu kahvaltıları için mükemmel bir seçim olabilir.

Peynirler için dolapta elime ne geçtiyse kullandım diyebilirim.Beyaz peynir, tulum peyniri, örgü peynir hepsi de değişik aroması ile lezzetlendirdi biberi.En tepede de kızarmış sarımsak parçaları ile taçlandırıldı.Kırmızı biberin kabuklarını soyma derdi olmasaydı her şey daha güzel olacaktı.


Bu tarif ızgara et ya da balığın yanında da servis edebilirsiniz.Akşam yemeğini tamamlayan bir aperatif olarak servis edilebilir.

Malzemeler:

8 adet tombul kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
5 diş sarımsak
1 kase peynir ( beyaz, tulum ve örgü peyniri )
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Hazırlanışı:

1- Kırmızı biberleri temizleyip tohum kısımlarını çıkarın.Yağlı kağıt serili fırın tepsisine sıralayın.Bir fırça yardımı ile kırmızı biberleri yağlayın.Biberlerin içine doğranmış sarımsakları yerleştirin.Önceden 200 derece ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
2- derin bir kapta peynirleri ufaltın ve karıştırın.Maydanozları doğrayın ve karışıma ekleyin.Tuz ve karabiberi de ekleyerek karıştırın.
3- Kırmızı biberler kızardığında fırından çıkarın ve dinlendirin.
4- Kırmızı biberlerin içindeki sarımsakları çıkarın ve peynirli dolgu malzemesinden doldurun.Üzerine sarımsakları tekrar yerleştirip servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...