Tarçınlı Cevizli Kurabiye


Bu kurabiyeler minicik aslında.İlk önce tarçın kokusu büyülüyor sonra tadı.Aromalı kokular çağırıyor önce bizi , sonra tadı kucaklıyor.Evlerde yapılan yemeklerin kokusunun dışarılara taştığı bahar ve yaz mevsimlerinde komşuları da unutmamak gerekir diye düşünüyorum.Hem eskiyi yad etmiş oluruz.Babaannelerimizden kalan bir gelenektir, evde pişen yiyecekler ufacık da olsa mutlaka paylaşılırdı yakında yaşayanlar ile.Bütün güzel gelenekleri unutarak yalnızlaştık.Özellikle büyük şehirlerde bina ve ofis insanları olduk.İlişkilerimiz binalardan dışarıya taşamıyor bir türlü.Yakında yeşil gördüğünüzde tanıyamaz hale geleceğiz.Kaç kişi çocuklarını ağaca bağlanmış ipler ile salıncak hazırlayıp çocuklarını salladı acaba ya da bir ağaç dikti, torunlarının ağacın gölgesinde piknik yapabilmeleri için.Bu tüketim toplumunda her şeyi tüketir olduk.Dostluğu, sevgiyi, arkadaşlığı ..........bencillik sarmış her tarafımızı.Neyse bu konu çok uzayabilir biz gelelim tatlı kurabiyenin tarifine.


Tatlıyı hazırla çık dışarıya..............Sloganımız olsun.Bir ağaç gölgesinde tüketelim bir şeyi de belki bizi doğa değiştirebilir diye.


Bu kurabiyeler minik minik yuvarlanarak hazırlanıyor.Dışında da tarçın ve pudra şekeri karışımı var.Tarçın hem içten hem de dıştan sarmalıyor kurabiyeyi.

Eski tarif defterimden liste hazırlayıp sırayla denemeler yapmak istiyorum.

2- Ekler Pasta
3- Peynirli Poğaça
4- Şekerpare
5- Çilekli Mini Savaren
6- Çikolatalı Meyveler
8- Peynirli Bisküvi
9- Vanilyalı Kurabiye
10- Meyveli Krema            ilk olarak hazırlamak istediğim tariflerin bir listesi, en kısa zamanda hazırlayıp yazmayı düşünüyorum.Ama ilk sıra resimlerimde tarifler denenecekleri zamanı bekleyecek bir müddet.


Bu kurabiyede yumurtanın sadece sarısı kullanılıyor.Beyazını da atmayın sakın.Ertesi gün kahvaltı için omlet hazırlayabilirsiniz ya da güzel bir mereng hazırlanabilir.Türkiye de yaşayanlar merengi tanımayabilirler ama atom dersek zihinlerde yeri vardır.Benim çocukluğumda kış aylarında sokaklarda satılırdı.Sabah sıcak simit satanlar akşamları atom satarlardı.

Malzemeler         :

2 yumurtanın sarısı
150 gr. margarin
2,5 su bardağı un
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın
1 fincan dövülmüş ceviz
1/2 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
üzeri için;
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı           :

1- Bütün kuru malzemeleri ( un, tarçın, kabartma tozu, vanilya ) geniş bir kabın içinde karıştırın.
2- Yumurtayı ( beyazını sarısından ayırıp, sarısını kullanıyorsunuz), margarini ve pudra şekerini çırparak krema kıvamına getirin.Unlu karışımı yavaş yavaş sıvı karışıma ekleyin.Hamur haline geldiğinde ince dövülmüş cevizi ekleyin ve yoğurmaya devam edin.
3- Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın.
4- Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.Hamurdan küçük parçalar koparıp ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar hazırlayın.Tepsiye yerleştirdiğinizde üzerine hafifçe bastırın.Önceden ısıttığınız fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.
5- Kurabiyeleri fırından çıkarınca biraz dinlendirin.Pudra şekeri ve tarçını karıştırıp, geniş bir kabın içine alın ve kurabiyeleri bu pudra şekerli karışıma batırıp servis tabağına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...