Tavuk Salatalı Tereyağlı Minik Ekmekler


Kahvaltı için hazırlayabileceğiniz nefis bir ekmek.Tereyağı  kokusu pişerken büyülemeye başlıyor.Hazırlanması çok kolay ve toplam hazırlama ve pişme süresi  de çok kısa.Eğer benim gibi biraz dağınık çalışıyorsanız süre daha da kısa olabilir.Mutfakta bir şeyler hazırlamaya başladığımda çok dağınığımdır.Bu ekmeklerden mutlaka hazırlayın sonra bağımlısı olabilirsiniz.Hazırlanan ekmekler buzdolabında bir hafta bozulmadan durabilir.Hafta sonu kahvaltısı için hazırlayıp, hafta içi de sandviç hazırlayıp tüketebilirsiniz.
























Size tavsiyem kahvaltı için hazırladığınızda küçük küçük doğranmış nar ekşili domates salatası ile servis yapın.Ben akşam yemeği için hazırlamıştım ve sunum yaparken arasına tavuklu lahana salatası koyup öyle servis yaptım.Beyaz lahana salatasını tavuklu ve tavuksuz olarak iki çeşit yapıyorum.Beyaz lahana salatası ister tavuk ile ister sebzeli hazırlayın.Pişirdiğiniz ekmekleri ikiye bölün ve arasına koyun.Servise hazır artık yanına ne isterseniz hazırlayın yada öğünü böyle bitirin tercih sizin.Piknik sepetiniz için de hoş olabilir.


Bu salatanın tarifi şöyle diyebilirim tavuklu kanepelerde hazırladığım salata ile beyaz lahana salatasını karışımı.ekmeğin tarifi de Marta Stewart'a ait.Bu tarifte 4 su bardağı çok amaçlı un gerekiyordu.Ben 2 su bardağı tam buğday unu , 2 su bardağı da çok amaçlı un kullandım.

Malzemeler         :

2 bardak tam yağlı süt
1 çorba kaşığı sirke
4 su bardağı un
4 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
250gr. tereyağı

Hazırlanışı        :

1- Tam yağlı sütü geniş bir kaba alın ve sirke içine ekleyip karıştırın.Bir kenarda yarım saat kadar bekletin.Süt permante olacaktır.
2- Unu geniş bir kaba eleyin.Kabartma tozu, karbonat ve tuzu ekleyip, karıştırın.Karışımın yarısını mutfak robotuna alın ve soğuk tereyağını küp küp doğrayıp mutfak robotuna koyun.Robotun kapağını kapatıp düğmesine basıp çekin.Kısa darbeler halinde çalıştırın.Tereyağı içinde çok fazla erimeden unu pütür pütür olacak bırakın.
3- Tereyağlı karışımı unun diğer yarısına ekleyin ve karıştırın.Diğer un tereyağlı karışıma yapışacaktır.
4- Unlu karışımın ortasını açın ve sütlü karışımı ekleyin.Bir kaşık yardımıyla karıştırın.Bu işlemi yoğurmadan bitiriyorsunuz.
5- Karışımı unlanmış tezgaha koyun ve yavaş hareketlerle birleştirmeye çalışın.Eğer çok yoğurursanız ekmekler sert olur, dikkatle ve yavaş yavaş yoğurun.Merdanenin üzerini unlayıp 2 cm. kalınlığında açın.Yuvarlak kalıplarla ya da dilediğiniz gibi şekillendirip fırın tepsisine yerleştirin.Üzerine tereyağı sürün.Önceden ısıtılmış 230 derecelik fırında yaklaşık olarak 8-10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...