MAVİ HAŞHAŞLI KURABİYE


Şimdi de sıra mavi haşhaşlı kurabiye tarifinde, bu tarifi kardeşimin eşinde aldım.  Ağdalı bir kurabiye, biraz şekerpareye de benziyor hazırlanışı.  Bu altı tarifi yazana kadar daha yazmam gereken bir çok yazı birikti.  Umarım bundan sonra daha çok vakit ayırabilirim.  Bir sürü seyahat yazım da var.  Açıkçası çoook işim var.  Şu an dışarıda acayip yağmur yağıyor ve fırtına var.  Kış geldiğine göre yazacak çok vakit olacak sanırım.
Denemek istediğim o kadar çok tarif var ki.  Bekleyen tarifleri yazdıktan sonra sıra yeni tarifler denemeye gelecek.
Gelelim kurabiyeye; bu kurabiyeyi isterseniz kakaosuz da hazırlayabilirsiniz. Bu sizin damak tadınıza kalmış. Ama ben kakaolu denemenizi tavsiye ederim.  Eğer ıslak keki seviyorsanız bunu da çok seveceksiniz. Diğer adı da zaten ıslak kurabiye..

Türk Kahvesi Pişirmek


Nasıl köpüklü kahve pişirilir yazmaya çalışacağım.  Türk geleneklerinin olmazsa olması, kız istemelerinin vazgeçilmez ve en güzel ritüeli.  Her gün bir tane yemekten sonra tavsiye edilir...

Bir kaç püf noktasından bahsedeyim ilk başta;
1- İlk başta yapmamız gereken kaç kişilik yapmak istiyorsak ona göre bir cezve sahibi olmak.  İçine kaç kişilik istiyorsan o kadar kahve fincanı su alması gerekir.
2- Kahvenin açıldığında mutlaka hava almayan bir cam kapta muhafaza edin.  Çok sık kullanmıyorsanız o zaman türk kahvesi poşetinin ağzını güzelce kapatıp derin dondurucuda saklayabilirsiniz.

Kış Hazırlıkları - Menemen Konservesi















ŞİMDİ KIŞ HAZIRLIKLARI ZAMANI...Ve bende yeniden buradayım.  Kış hazırlıklarına kısa bir ara verip neler yaptığımı yazmak istedim.  Konserveler, reçeller derken bayağı kavanoz dolmuş şekilde buldum kendimi.  Kışın yazın mis gibi sebzelerini kullanmak, hazırlayacağınız yemekleri çok lezzetli kılacaktır.  Neler yaptığıma gelince şöyle sıralayabilirim: Domates konservesi, domatesli kırmızı biber karışımı ve menemen.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...