MAVİ HAŞHAŞLI KURABİYE


Şimdi de sıra mavi haşhaşlı kurabiye tarifinde, bu tarifi kardeşimin eşinde aldım.  Ağdalı bir kurabiye, biraz şekerpareye de benziyor hazırlanışı.  Bu altı tarifi yazana kadar daha yazmam gereken bir çok yazı birikti.  Umarım bundan sonra daha çok vakit ayırabilirim.  Bir sürü seyahat yazım da var.  Açıkçası çoook işim var.  Şu an dışarıda acayip yağmur yağıyor ve fırtına var.  Kış geldiğine göre yazacak çok vakit olacak sanırım.
Denemek istediğim o kadar çok tarif var ki.  Bekleyen tarifleri yazdıktan sonra sıra yeni tarifler denemeye gelecek.
Gelelim kurabiyeye; bu kurabiyeyi isterseniz kakaosuz da hazırlayabilirsiniz. Bu sizin damak tadınıza kalmış. Ama ben kakaolu denemenizi tavsiye ederim.  Eğer ıslak keki seviyorsanız bunu da çok seveceksiniz. Diğer adı da zaten ıslak kurabiye..
Malzemeler          : 
200 gr. tereyağı
1 su bardağı şeker
2 yumurta
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 büyük paket kakao (50 gr.)
Şerbeti için
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Üzeri için
Yarım su bardağı mavi haşhaş

Hazırlanışı              :
1- Tereyağı ile şekeri iyice yoğurun.  Yoğurma işlemlerinizi yavaş yavaş yapın, yoksa kurabiyeler çok sert olur.  Yumurtaları , unu, kabartma tozunu ve kakaoyu ekleyin.  hamurun çok yumuşak olmaması gerekir eğer hamur yumuşak gelirse bir avuç daha un ekleyin.
2- Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve avucunuzun içinde bastırın. Bu arada mavi haşhaşı bir tabağa boşaltın.  Yuvarladığınız bezeleri mavi haşhaşa batırın.
3- Bir tencerede şerbeti kaynatın ve biraz ılıtın.
4- Kurabiyeleri tepsiye dizin.   Fırın kağıtlarından kullanmayın ya da tepsiye yağ sürmeyin. 200 derecede üzeri çatlayana kadar pişirin
5- Kurabiyeler sıcakken soğuyan şerbeti üzerine dökün.  Kaşıkla üzerine de şerbetten dökün.  Kurabiyeler şerbeti çekince servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...