KABAKLI ERİŞTE


Cücemi çok seviyorum.  
Annemin yaptığı el yapımı erişteyi farklı şekillerde pişirmeyi denerim ara sıra. Sebze ile pişirmeyi hiç denememiş iseniz mutlaka bu tadı keşfedin. Gerçi sebze sevmeyenler olabilir ama o zaman da yanına bir protein ekleyin yine de deneyin derim.  Daha önce beyaz lahana ile denemiştim, o deneme de çok güzel bir sonuç vermişti.  Bol soğan, beyaz kabak ve erişte kullanarak yapılmış basit bir yemek. Bazen evde bulunan çok az ürün ile de çok leziz yemeklerde yapılabileceğini göreceksiniz. İsterseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz ya da parmesan peyniri ile de servis yapılabilir.



Bu arada diyet yaparken de arada sırada kendime bu tip yemeklerden mahrum bırakmıyorum. İşim zor aslında be zayıflamaya çalışırken, kardeşime de kilo aldırmaya çalışıyoruz. Baya zor oluyor aslında. Poğaçaları, kekleri, kurabiyeleri hazırlayıp hızlıca derin dondurucuya kaldırıyorum. Yoksa iş zor

KABAKLI ERİŞTE

Malzemeler:
1,5 büyük kase erişte
2 adet beyaz kabak
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Kırmızı pul biber
Karabiber
1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı:
1- Soğanı uzun uzun doğrayın ve geniş bir tavada pembeleşene kadar kavurun. 
2- Geniş bir tencerede suyu kaynatın. tuzu ekleyip erişteleri haşlayın ve süzün.
3- Kabağı kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Soğanlara ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin. Kabakları eklerken tuz ve baharatları da damak tadınıza göre ekleyin. Kısık ateşte pişirmeye çalışın.
4- Erişteleri haşlayıp süzdükten sonra kabaklı karışıma ekleyin. 1 dakika kadar karıştırıp pişirdikten sonra servis yapın.
Afiyet Olsun


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...