RENKLi CACIK


Yazın en sevilen atıştırmalığına renk katmak istedim.Yaz sofralarının vazgeçilmezi bizim için. Hele de içinde buz küpleride varsa süperdir. Ama buz için daha erken tabi ki. Renkli biberlerden olmadığı zaman sadece dereotu ve maydanoz ile de hazırlarım cacığı. Bazen de bol kırmızı pul biber eklerim. O an hangi yemeği yapmışsam ona uygun nasıl olacağını düşündüysem cacığı ona göre tatlandırırım. Ve tabi ki bol zeytinyağlı.



Malzemeler            :
1/2 adet sarı biber
1/2 adet kırmızı biber
2 adet salatalık
2 adet taze soğan
1/4 demet maydanoz
tuz
Zeytinyağı

Hazırlanışı             :
1- Sarı ve kırmızı biberi küçük küçük doğrayın. Taze soğanı da ince ince doğrayın ve bir kısmını ayırın.
2- Salatalıkları soyun. Onlarıda aynı büyüklükte doğrayın. Maydanozuda ince doğrayın. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. 
3- Bütün malzemeyi karıştırıp üzerine zeytinyağı gezdirin ve ayırdığınız biberlerler ile süsleyip servis yapın. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...