Havuçlu Muffin


En sevdiğim tatlılar arasındadır havuçlu kek.Bu keki kız kardeşim güzel hazırlar, ben de bu tarifi ondan alıp muffin için uyarladım.Tarifte bulunan ölçüleri azalttım, muffin kalıplarım için güzel bir kek hamuru hazırladım.Küçük kekçikler nefis oldu böylede.Üzerine de pudra şekeri serpiştirdim.Dilerseniz tuzsuz krem peynir ile sos da hazırlayabilirsiniz.Yılbaşı gecelerinizi,doğum günleri ve ev partilerinizi süsleyebileceğiniz hoş bir aromalı lezzet.

Yılbaşı, doğum günü ya da evde vereceğiniz partiler için hazırlayıp, muffinlerinizi süsleyebilirsiniz.Değişik renkte kurdaleler ile fiyonklar yapabilirsiniz.Renkli kağıtlar ile şeritler kesip muffinleri sarabilirsiniz.Şeritlerin üzerini kağıtların rengine uygun ipler ile bağlayabilirsiniz.Küçük güzel renkli kutular hazırlayabilirsiniz.Mufinlerin üzerine değişik kremalar ile ya da nutelle ile süsleyebilirsiniz.Pasta süsleri kullanabilirsiniz.

Malzemeler                :

2 adet yumurta
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
1 orta boy havuç
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay zerdaçal
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
1 çimdik karbonat
2 çay fincanı un

Hazırlanışı               :

Derin bir kabın içine önce yumurtaları kırıp mikserle çırpın, daha sonra şekeri katıp eriyinceye kadar çırpıp diğer malzemelerde sırayla karıştırın.Ununu karıştırmadan vanilin ve kabartma tozunu da ekleyin una. 3-4 dakika mikserle çırpın, son olarak havucu rendeleyin, tarçın ve zerdeçalı ekleyin,havuçları ekledikten sonra mikserle çırpmayın, tahta kaşıkla karıştırıp yağlanmış kalıbımıza dökün ve ılık olan fırın da 170 derecede 45 dakika pişirin.Mümkünse ilk yarım saat fırınımızın kapağını açmayın.Muffinler pişince 5 dakika fırında,10 dakika da dışarda bekletin ve servis kabına alın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...