Yoğurtlu Kereviz Salatası

Kerevizi sadece bu şekilde seviyorum.Yeni yemeye başladığım bir sebze diyebilirim.Özellikle sağlığa o kadar faydalı bir sebze olduğunu duyunca ,nasıl tüketebilirim soruları başladı.Açıkça söylemek gerekirse en sevdiğim şekli yoğurtlu salata hazırlamak.Sarımsaklı bir salata olduğu için aromasını da çok hissetmiyorsunuz..Kerevizin alışkın olmadığımız aromalı bir tadı var.Piştiğinde daha farklı bir aromalı tadı oluyor, çiğ tükettiğinizde o kadar fark edilmiyor aroması.O yüzden çiğ tüketmeyi tercih ediyorum şimdilik.Yoğurtlu salataları da çok tükettiğimiz için sanırım bu şekilde hazırlamayı tercih ediyorum. 


Kerevizi satın alırken dikkat edilmesi gereken birkaç noktadan bahsetmek istiyorum.Kereviz gibi kök bitkileri mutlaka üzerinde yeşillikleri olanları alın, bu sebzenin taze olduğunu gösterir.Yeşillikleri yemek yaparken içine ekleyebilirsiniz.Ayrıca bazı salatalara da çok yakışıyor.Bir de çok büyük olanları almayın içi süngerimsi oluyor.Küçükler daha sağlam çıkar çoğu zaman.

Bu salatayı genelde et yemeği yaptığımda yanında servis yapıyorum.Hazırlaması da çok zamanını almayacağı için dar zamanların lezzetli salatası.Ben bu sefer çıtır tavuk ızgaranın yanında servis yapmıştım.En kısa zamanda tarifi paylaşacağım.
Kerevizin Faydaları:
·         Uyarıcı ve idrar söktürücüdür. 
·         Şeker, guatr ve yüksek tansiyonda faydalıdır.
·         Kereviz, ağız kokusu ve diş ağrısını giderir.
·         Böbrek, akciğer ve karaciğer hastalıklarını önler.
·         Mideyi kuvvetlendirir.
·         İştah açar. 
·         Sinir yorgunluğunu iyi gelir. 
·         Kanı temizler.
·         Karaciğer şişliğini giderir.
·         Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesinde yardımcı olur.

Bu bilgileri öğrendikten sonra tüketmemek olmaz.Sağlığımıza yeteri kadar dikkat etmiyoruz genel olarak.Hazırlaması çok kolay olan bu salatayı mutlaka tüketiriz.Manavda taze bulduğumda hemen alırım.Kereviz soyulduktan sonra çabuk kararan bir sebzedir.O yüzden elinizi çabuk tutmak zorundasınız.İlk olarak yoğurtlu karışımı hazırlayın.Kerevizi içine rendeleyin ki kararmasın.Hazırladığınız salatayı et yemeklerinin yanında servis yapın.

Malzemeler            :

1 adet kereviz
1 çay bardağı ceviz
4 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
3 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı            :

1- Yoğurt,mayonez,limon suyu, tuz ve karabiberi krem kıvamına gelene kadar karıştırın.Sarımsakları içine rendeleyin.
2- Kerevizi soyun ve yoğurtlu karışımın içine rendeleyin.Rendeleme esnasında ara sıra karıştırın ki kerevizler kararmasın.Cevizi rondoda öğütün ve karışımın içine ekleyin.Servis kabına alın ve dilediğiniz şekilde servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...