Domates Çorbası


Kışlık hazırladığım domates sosundan biraz artınca değerlendirmek istedim.Bu kadar domates ile uğraştıktan sonra çorbasını hazırladım..Kışı hatırlatan nefis bir çorba.Ilık bir çorbanın içinde kıtır ekmekler.Dilimlenmiş çavdar ekmeği aldığımızda çoğu zaman taze olarak hepsini bitiremeyiz.Kalan ekmekleri tüketmenin en güzel yolu bu şekilde çorbalarda kullanmak. Ekmeği küçük küp şeklinde doğrayın.Önceden ısıtılmış fırında kıtır olana kadar dursun ,sonra soğutun ve hava geçirmeyen bir kaba koyup dolapta muhafaza edin.Ben ekmek az olduğunda tost makinesinde yapıyorum.Ekmekleri rondodan geçirip galeta unu gibi kullanabilirsiniz de.Özellikle köfte hazırlarken kullanabilirsiniz.

Domates sosu var ise eğer bu çorbayı hazırlamak çooooook kolay.Domates sosumuz olduğundan hızlı da pişecektir.Hemen gidip güzel domatesler alıp yeniden sos yapmalıyım ,galiba yetmeyecek hazırladıklarım.Domates çorbasını çok farklı şekillerde hazırlayabilirsiniz.Sade domates ,sütlü ya da malzemeleri fırında hazırlayıp pişirilebilir.Hepsinin tadında aromatik farklılıklar oluyor.Ben bugün biraz daha farklı bir domates çorbası tarifi vereceğim.Umarım beğenirsiniz.

Bunu yazdığım zaman çorbamız çoktan bitmişti.Şimdi biraz daha kalmış olsaydı keşke yazıyı yazarken bir yandan da çorbayı yudumlardım.Acaba ara verip gidip çorbamı yapsam.Neyse ki yiyebileceğim kakaolu kurabiyelerim var.Güzel bir çayın yanında midem bayram edecek.Bu tarifide sonra  paylaşacağım.

Çorbayı sunarken birkaç önerim olacak;

1-Kaşar peyniri serpiştirebilirsiniz.Hafif eridiğinde mükemmel olur.
2-Taze soğanı ince ince doğrayabilirsiniz.
3-Süt kreması ekleyebilirsiniz.

Malzemeler        :

5 adet domates
4 diş sarımsak
1 soğan
2 çorba kaşığı un
1litre su
Tavuk suyu
Tuz
Karabiber
2 çorba kaşığı sıvıyağ
Maydanoz
1 çay kaşığı süt kreması

Hazırlanışı        :

1-Soğanı doğrayın.Tencereyi ısıtıp içine sıvıyağı koyun ve soğanı kavurun.Sarımsakları doğrayıp karışıma ekleyin.Soğanlar pembeleşince unu azar azar serpin ve biraz kavurun.Eğer kavurmazsanız çorbanın içinde un kokusu olur.
2-Domatesleri önceden kaynar suyun içine koyun ve sonra kabuklarını soyun.Kabuklarını soyduğunuz domatesleri rondoda çekin.Kavrulan karışımın içine ekleyin.İyice suyunu çekmesini bekleyin.Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
3-Daha sonra içine baharatları, suyu ,tavuk tabletlerini (evde doğal yapılanından) karışıma ekleyin.Bir taşım kaynasın.Kaynamaya başladığında çorbayı blendırdan geçirin.Çorba biraz daha kaynasın.Kıvamı yoğunlaştığında çorbanız oldu demektir.
4-Çorbayı servi tabağına alın.İçine süt kreması koyun.Üzerine tostta ısıttığınız ekmekleri ve birazda ince doğranmış maydanoz ekleyin.Çorbanız servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...