Peynirli Otlu Krep


Hızlıca hazırlayabileceğiniz, doyurucu bir yiyecek.Bazen çok acıktığımda ve evde önceki günden kalma yemek de yoksa, ne hazırlayıp yiyeceğim diye düşünürüm işten eve gelirken.İş çıkışım erken olduğu için ve öğlen yemeklerinde pek fazla yiyemediğim için akşama kadar çok acıkırım.Akşam yemeğinden önce atıştırabileceğim pratik yiyecekler hazırlarım.Dürümler, krep ve tost gibi.......Kilo derdini unutup başlarım yemeye.Yemek güzel şey bence.Derin dondurucuda gözleme ya da börek varsa ya da muffin daha iyi olur tabiki......



Krep hazırladığım zaman sayı ile hazırlarım.Kişi başı ne kadar yiyebileceğimizi hesaplayıp ama zannetmeyin ki az pişiriliyor.Yeteri kadar olur her zaman.Çünkü ertesi güne kaldığında da lezzetlidir.Ayrıca acıktığınızda evde damak tadınıza hitap eden yiyeceklerin hazır bulunması güzel bir duygu.Bazen de fazla hazırlar ertesi gün bohça kebabı hazırlarım.

Krep hamurunun içine çeşitli malzemeler katarak çeşitlendirebilirsiniz.Genelde peynir ve maydanoz - dereotu kullanarak hazırlamayı tercih ederim.İçine farklı malzemeler eklediğim zaman daha kalın krepler pişiririm.Piştikten sonra da arasına domates, salam gibi yiyecekler yerleştirip dürüm gibi tüketirim.

Malzemeler              :

1 adet yumurta
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı süt
1 çimdik tuz
1 çorba kaşığı sıvı yağ
50 gr. Peynir
Maydanoz
Dereotu
Taze çekilmiş karabiber

Hazırlanışı                :

1- Yumurtayı, unu, sütü derin bir kapta çırpma teli ile karıştırın.Tuzunu ve sıvı yağı ekleyin.Hepsinin karışmasını sağlayın ve biraz dinlendirin. İçindeki hava kabarcıklarının gitmesi için bekletmek gerekir.
2- Peyniri elinizle ufalayıp küçük parçalar haline getirin.Maydanozu ve dereotunu küçük küçük doğrayıp peynir ile karıştırın.
3- Krep hamuruna  peynirli karışımı ekleyin.Taze çekilmiş karabiberi de ekleyip karıştırın.
4- Krep tavasına bir damla yağ gezdirin ve birer kepçe yardımıyla tavaya krep hamurundan yayın.Kalın olsun isterseniz biraz daha ekleyin.Kısık ateşte her iki tarafının da pişmesini sağlayın.
5- Servis yapacağınız zaman salam, domates ya da zeytin gibi yiyecekler ile servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...