Bu sandviçi hazırladığım zeytinyağlı barbunya yemeğinden kalanlar ile hazırladım.Bir yemeği farklı sunmanın
en güzel yollarında biri.Çok doyurucu bir yiyecek oluyor.İsterseniz bir çorba
hazırlayın, yanına da bir yeşillik ile ya da yoğurt ile hazırlanan bir salata hazırlayın.Dürümü
de hazırladığınızda güzel ve hafif bir akşam yemeği hazırlamış
olursunuz.Ya da akşamda sandviçi hazırlayıp ertesi gün işe götürün, tercih
sizin.
Sandviçleri hazırlarken normal ekmek kullanmayı tercih
etmiyorum.Tam tahıllı lavaşlardan alıp onlar ile dürüm yapıyorum.Kalorisinden
biraz kurtarmış oluyorum kendimi.Dilerseniz iç malzemeyi aynı şekilde
hazırlayıp fırına sürüp,kolay pizzalar hazırlayabilirsiniz, böyle de aynı
malzemeler fakat farklı tatlar, farklı aromalar yakamış olursunuz.Dilediğiniz
herşey ile hazırlayın pizzanızı.Önceki günden kalan sebzeler ile ya da yemekler
ile....
Malzemeler:
3 yemek kaşığı zeytinyağlı barbunya
1 adet tam tahıllı lavaş ekmeği
1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz
3 adet arpacık soğan
Yarım limon suyu
Karabiber
Hazırlanışı:
1- Lavaşı tost makinasında ya da yanmaz tavada ısıtın.
2- Zeytinyağlı barbunyayı bir çatal yardımı ile ezin.
3- Barbunyayı lavaşın içine sürün.Arpacık soğanı
doğrayıp üzerine yerleştirin ve maydanozu da ekleyin.Taze çekilmiş karabiber
serpiştirin ve limonu da ekleyip dürüm halinde sarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder