Zeytinyağlı Barbunyalı Sandviç


Akşam yemeğinden kalanları değerlendirerek hazırlayıp,ertesi gün işe götürebiliceğiniz,ara öğünlerde tüketebileceğiniz nefis bir sandviç.Öğlenleri dışarda yemektense hem ekonomik hemde sağlıklı yiyecekler hazırlayabilirsiniz.Ayrıca piknik sepeti için de hazırlayabileceğiniz doyurucu bir sandviç.


Bu sandviçi hazırladığım zeytinyağlı barbunya yemeğinden kalanlar ile hazırladım.Bir yemeği farklı sunmanın en güzel yollarında biri.Çok doyurucu bir yiyecek oluyor.İsterseniz bir çorba hazırlayın, yanına da bir yeşillik ile ya da yoğurt ile hazırlanan bir salata hazırlayın.Dürümü de hazırladığınızda güzel ve hafif bir akşam yemeği hazırlamış olursunuz.Ya da akşamda sandviçi hazırlayıp ertesi gün işe götürün, tercih sizin.   

Sandviçleri hazırlarken normal ekmek kullanmayı tercih etmiyorum.Tam tahıllı lavaşlardan alıp onlar ile dürüm yapıyorum.Kalorisinden biraz kurtarmış oluyorum kendimi.Dilerseniz iç malzemeyi aynı şekilde hazırlayıp fırına sürüp,kolay pizzalar hazırlayabilirsiniz, böyle de aynı malzemeler fakat farklı tatlar, farklı aromalar yakamış olursunuz.Dilediğiniz herşey ile hazırlayın pizzanızı.Önceki günden kalan sebzeler ile ya da yemekler ile....

Malzemeler:

3 yemek kaşığı zeytinyağlı barbunya
1 adet tam tahıllı lavaş ekmeği
1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz
3 adet arpacık soğan
Yarım limon suyu
Karabiber

Hazırlanışı:

1- Lavaşı tost makinasında ya da yanmaz tavada ısıtın.
2- Zeytinyağlı barbunyayı bir çatal yardımı ile ezin.
3- Barbunyayı lavaşın içine sürün.Arpacık soğanı doğrayıp üzerine yerleştirin ve maydanozu da ekleyin.Taze çekilmiş karabiber serpiştirin ve limonu da ekleyip dürüm halinde sarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...