Zeytinyağlı Barbunya


Dolapta birkaç gün bekleyebilen zeytinyağlı yemekler, çalışanların kurtarıcısı.
Çalışan biri iseniz hafta sonu hazırlayıp, hafta içi tüketebileceğiniz dolapta uzun süre bozulmadan durabilen yemeklere ihtiyaç duyabilirsiniz.Bazen hiçbir şey yapmadan hazır olan yemekleri tüketmek çok keyif verici.Dolaptan çıkar, oda sıcaklığına gelsin ve servis yap.Bu hafta bakliyatı bu şekilde hazırlamayı tercih ettim.Haftada iki kere yenmesi gerekenler listesinde olduğu için bakliyatlar ikisini de barbunya ile hazırlamayı planlıyorum ya da bir salata da hazırlayabilirim.Zeytinyağlı barbunya dolapta 3-4 gün kadar hiç bozulmadan kapalı kaplarda saklayabilirsiniz.Sonra da sandviç yapımında kullanmanızı tavsiye ediyorum.Çok leziz bir aperatif yiyecek oluyor.Zeytinyağlı yemekleri zamanınız olduğunda hazırlayın, yoğun çalıştığınız günlerde yemek yapmaya  zaman harcamayın.Tembellik yapmaya zamanınız kalsın.En güzeli bugün ne pişirsem derdinden kurtulursunuz.

Bakliyatlar insan sağlığı için çok önemli bir yere sahip.Barbunya da çok lezzetli bir tada sahip.Barbunyayı derin dondurucuda saklayabilirsiniz.Barbunyayı haşlayıp salatalarda da kullanın, salatalarınızı zenginleştirin ve bol protein alın.Ben barbunya yemeğini hazırladığımda ,barbunyaları ezip sandviç hazırlarken de kullanıyorum.Tavsiye ederim, mutlaka deneyin.Küçük lavaş ekmekleri ile mükemmel bir tat yakalarsınız.

Barbunyayı yazın alırım, en taze zamanında.Güzelce ayıklayıp, bir defa pişirilecek kadar parçalara ayırıp hava almayacak şekilde buzdolabı poşetine yerleştiririm.Aynı şekilde bezelyeyi de hazırlarım.Kış geldiğinde kullanırım.

Malzemeler       :

1 kilo barbunya
2 adet kuru soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı domates salçası
1/2 çorba kaşığı biber salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı       :

1- Soğanı yemeklik doğrayın.Pembeleşinceye kadar kavurun.Soğanlar kavrulunca salçaları ekleyin.Biraz kavrulmasını sağlayın.
2- Bütün malzemeler kavrulduğunda barbunyaları derin dondurucudan çıkarıp hemen tavaya ekleyin.Biraz kavrulmasını ve buzunun çözülmesini sağlayın.
3- Baharatları da damak zevkinize göre ekleyin 5 dakika kadar kavurun ve barbunyaların üzerini hafif geçecek kadar ( karışımın üzerini 1 cm. çıkacak kadar ) su ekleyin.Kaynamaya başlayınca altını kısık ateşe alın.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Yemek yavaş yavaş pişerse daha lezzetli olur.
4- Yemeği dinlendirin.Oda sıcaklığına geldiğinde kapalı kaplara koyup buzdolabına kaldırın.Soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...