Tavuklu Kanepeler


Yılbaşı geldi gelecek derken, üzerinden birkaç günü bile devirmiş durumdayız.Bir teleş almış başını gidiyordu.Konuklarımıza neler yapabiliriz, neler alabiliriz diye heyecan içinde beklerken, geçmişteki onca yılbaşının arasında yerini aldı bu yılbaşında.Yılbaşında hazırladığım bazı yiyecekleri zaman buldukça yazmaya çalışacağım ama biraz gecikmeler olacak sanırım.Çünkü yoğun bir şekilde resim çalışmalarımın devam etmesi gerekmekte.Bir sergi açmanın vakti geldi de geçiyor bile.

Yılbaşı ya da kalabalık davetlerde, ana yemeğin yanında neler ikram edeceğiniz önemlidir.Özellikle salata türlerini yemeğin yanında ikram edebileceğiniz en büyük yardımcıdır.Çok kalabalık misafirlerini ağırlarken, yetecek mi, misafirlerimi aç kalır mı korkusundan uzaklaşırsınız.Bütün her şey hazırlandığında uzun bir sohbet için hazırsınız.Akşam yemeğinde dostlarla güzel zaman geçirme zamanı gelmiştir.Anılar, hikayeler ve gülüşmelerin zamanı şimdi.............

Yılbaşı menüme gelecek olursam; önceden hazırlayabileceğim, yılbaşı günü beni çok yormayan yiyecekler hazırlamak istedim.Çok kalabalık misafire yemek hazırlamanın en kötü yanı herkesin neyi sevip sevmediğini bilememek.Brüksel lahanası haşlamıştım çoğu misafirlerin sevmediğini öğrenince derin dondurucuya başka zamanlar için, kaldırmak zorunda kaldım.Böyle bir durumla karşılaşınca listemi günleştirmek zorunda kaldık.Pilav pişirirken kullanmak için haşlanan tavuk parçalanarak salatada kullanıldı. Bu salatada böyle ortaya çıktı.Tavuklu bir salata hazırlayıp küçük kanepeler şeklinde sunuldu.Bu tip salatalar için tavuk haşladığınızda suyunu kesinlikle dökmeyin.Hazır tavuk suyu tabletleri yerine bu haşlama suyunu kullanın, pilav ya da çorba hazırlarken.Arasındaki lezzet farkını göreceksiniz.Küçük buz kalıplarına koyup dondurun ve istediğiniz zaman çıkarıp kullanın.Küçük kalıplarda dondurmaya çalışın.


Tavuk salatası yapacağınız zaman baget kullanın derim, daha lezzetli oluyor.Haşlandıktan sonra etleri kemiklerinden ayırıp ince ince parçalamanız gerekiyor.İçine biraz yeşillik, ceviz, kornişon turşu, yoğurt ve mayonez gibi malzemeler ekleyip lezzetli bir salata hazırlamış olursunuz.

Salataları önceden hazırlayıp yılbaşı günü sadece ana yemek, pilav ve çorba hazırladım.Yeşil salata için bütün malzemeyi hazırlayıp durulayarak buzdolabına kaldırdım.Yoğurtlu havuç salatası hazırladım.Haşlanmış kırmızı biber salatası hazırladım.Zeytinyağlı kuru patlıcan ve biber dolmasını bir gün önceden pişirecek buzdolabına kaldırdım.Çorba olarak tavuk suyunun bir kısmını kullanarak yoğurtlu şehriye çorbası pişirdik.Etleri bir gün önce sosladık.İş çok bir kısmını önceden bitirmek gerekir.Yakında bunların hepsini yazmaya çalışacağım.


Tavuk salatasını hazırladığınızda sunumunu istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.Çokkkk lezzetli bir salata oluyor.Özellikle yazın yemek hazırlamak istemediğiniz zamanlarda hazırlayabileceğiniz, protein bakımından zengin bir yiyecek.Kızarmış bir ekmekle inanılmaz bir lezzet yakalarsınız.

Malzemeler          :

1 kilo haşlanmış tavuk
4 adet taze soğan
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı kornişon turşu
3/4 su bardağı dövülmüş ceviz
1,5 çay bardağı mayonez
1,5 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 kase çekirdeksiz zeytin
2 büyük dilim ekmek

Hazırlanışı            :

1- Haşlanmış soğumuş tavuk etlerini kemiklerinden ayırın ve ince ince didin.Geniş bir kaseye koyarak diğer malzemeleri hazırlayana kadar soğumasını sağlayın.Parçaların eşit büyüklükte olmasına dikkat edin.
2- Taze soğanı ve maydanozu küçük küçük doğrayın.Kornişon turşuyu da küçük küpler şeklinde doğrayın.İnce olacak şekilde rondodan geçirilmiş cevizide ekleyip bütün malzemeyi tavuk eti ile karıştırın.Tuz ve karabiberi de ekleyerek karışıma dengeli dağılmasını sağlayın.
3- Yoğurdu bir kaseye koyun ve üzerine temiz bir bez ya da peçete kapatıp biraz suyunu çekmesini sağlayın.Mayonez ve yoğurdu karıştırın.
4- Bütün malzemeleri karıştırarak salatayı hazırlayın.
5- Ekmeklerin sert olan kenar kısımlarını keserek çıkartın ve orta kısmını küçük parçalara bölün.Üzerine birer tatlı kaşığı kadar tavuklu salatadan ekleyin.Çekirdeği çıkarılmış zeytinleri kürdanlara geçirip,ekmeklerin üzerine doğru batırın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...