Adak Pilavı


Pilav hazırlamanız gerekiyorsa bulgur tercih edin derim.  Hem kalorisi düşük hem de protein oranı çok yüksek.  O yüzden genelde bulgur pilavını tercih ederim ama şunu da söylemeden geçemem , pirinç pilavını çok severim.  Bu pilav Osmanlı döneminden kalma,  o dönemlerde hazırlanan adak pilavı.  Bulgur pilavını içine koyduğunuz sebzelerle, çocuklarınızın sevmediği bazı sebzeleri yedirmek için de güzel bir tercih olabilir.  Bu pilavda ıspanak, tavuk eti, havuç var.  Bu pilavın çok farklı şekilde de pişirebileceğinizi unutmamak gerekir.  Bloğa yazdığım  mantarlı ve tarçınlı bulgur pilavını da denemenizi öneririm.  Sağlığımızı tehdit eden bu kadar unsur varken, biraz duyarlı davranmakta fayda var.  


Malzemeler        :

2 adet tavuk göğsü
2 adet kuru soğan
Yarım demet ıspanak
2 adet havuç
1 çay bardağı zeytinyağı
3 su bardağı pilavlık bulgur
5 su bardağı sıcak  su
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber

Hazırlanışı          :

1- Soğanları doğrayıp, zeytinyağı ile pembeleşinceye kadar kavurun.  Tavuklar eğer büyük olarak kesilmişse mutlaka küçük parçalara ayırın.  Soğanlar  pembeleşince tavukları ilave edin.  Suyunu çekene kadar pişirin.
2- Ispanakları bol suda yıkayıp, ince ince doğrayın.  Havuçları güzelce fırçalayıp yıkayın ve rendeleyin.  Tavuklar suyunu çekince havuçları ekleyin.  Beraber bir süre kavurun.  Havuçlardan sonra ıspanakları ekleyip kavurun. 
3- Ispanakları da ekledikten sonra bulguru, tuzu ve baharatları ekleyin.  Karıştırdıktan sonra sıcak suyu da ekleyin, bir taşım kaynadıktan sonra ocağın altını sıkın.  Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.  10 dakika demlenmeye bırakın ve servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...