Enginarlı Dip Sos



Enginar zamanıııııııı.....Pazarlarda tazecik enginarlar dolu.  Pazarda etrafının temizleniyor olması da ayrı bir güzel doğrusu.  Evde enginarı sevmeyen biri olduğundan değişik pişirme yöntemleri geliştirmeye çalışıyorum.  Bu tarif de öyle oluştu.  Tamamen bana ait bir salata.  Nasıl hazırlayabilirim diye düşünürken , evde ne var baktım ve lezzetleri düşünerek birleştirdim. Bu salata dışında Portakallı Enginar yemeğini de çok seviyoruz. Eğer sizde de enginarı sevmeyen ve alıştırmak istediğiniz ya da yedirmek istediğiniz birileri var ise size şunu tavsiye edebilirim, hazırladığınız yemeğe ya da salataya aroması olan ( sarımsak, nane, maydanoz gibi ) taze baharatlar ekleyin.  Enginarın kokusunu bastırırsa daha rahat yenebilirler.  Enginar insan sağlığı için ilaç gibidir.  Karaciğer için müthiş bir besin.  On adet enginarın karaciğeri tazelediği söyleniyor.



Bu salatayı hazırlarken kendi hazırladığım jalapeno biberi turşusu da kullandım.  Salatayı hazırladıktan sonra da taze çengelköy salatalıklarını yuvarlak yuvarlak doğrayıp üzerine sürüp servis yapmayı düşündüm.  Siz isterseniz kızarmış ekmeklerle de sunum yapabilirsiniz.  Dilerseniz cip sosu olarak da kullanabilirsiniz.

Malzemeler             :

1 adet enginar
1 adet patates
1/2 çorba kaşığı zeytinyağı
3-4 dal taze nane
3-4 dal maydanoz
3 adet jalapeno biberi turşusu
1 çorba kaşığı mayonez
3 çorba kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
3 adet salatalık
Limon

Hazırlanışı           :

1-Enginarı bir iki damla limon  damlattığınız suda yumuşayana kadar pişirin.  Patatesi soyun yemeklik şeklinde doğrayın, ayrı bir tencereye koyun, biraz tuz serpiştirin, zeytinyağı ve patateslerin üzerini hafif geçecek kadar su koyun pişirin. İkisi de piştikten sonra soğumaya bırakın.
2- Taze naneyi ve maydanozu ince ince doğrayın.  Eğer acı seviyorsanız biberleri bütün olarak doğrayın ama acı sevmiyorsanız biberlerin içinde bulunan tohumlarını ve damarlarını çıkarıp öyle doğrayın.
3- Yoğurdu, mayonezi ve baharatları ekleyip çırpın.
4- Bütün malzemeyi karıştırıp sosunuzu hazırlayın.  Salatalıkları yuvarlak yuvarlak doğrayıp birer kaşık üzerine koyup servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...