Elmalı Minik Kekler


Elmalı tarçınlı cevizli mis kokulu minik kekler ... Bunu aynı ölçüler ile büyük şekilli kek kalıplarında pişirdiğim de oluyor.  Elmalı ile tarçın çok güzel bir ikili , nasıl tatlı yaparsanız yapın çok lezzetli oluyor.  Bahar ile birlikte hem tatlı yemek isteği oluyor insanda hem de zayıflamak.. Sonu ne olur bilmem.  
Neyse güzel bahar günleri kapımızda iken , ülkeye de huzur gelir umarım.  İnanılmaz bir hafta var önümüzde , umarım barışın , kardeşliğin hüküm sürdüğü günler gelir....

ELMA, TATLI, KEK, MUFFİN

Üzerine sürdüğüm kremada tarçınlı kurabiyeden aran karışımı kullandım.  Küçük kurabiyeler piştikten sonra tarçınlı ve pudra şekerli karışıma bulanıyor.  İnanılmaz lezzetli bir kurabiyedir,  denemenizi tavsiye ederim. Tarifine ulaşmak isteyenler buraya tıklayabilir.

Malzemeler          :

2 adet elma
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı dövüşmüş ceviz
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tarçın
Limon
Kreması için         :
1 paket labne peyniri
1 tatlı kaşığı tarçın
1,5 çorba kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı            :

1- Elmaların kabuğunu soyup , çekirdeğini çıkarın.  Küçük küçük küpler olacak şekilde doğrayın.  Biraz limon sıkıp karıştırın ki doğradığınız elmalar kararmasın. 
2- Elmaları derin bir cam kaba alın.  Üzerine şekeri ekleyin ve biraz bekletin.  Diğer tarafta unu bir kaba eleyin ki içinde un pütürleri kalmasın.  Onları da ezerek süzgeçten geçmesini sağlayın.  İkinci kez tekrar elerken tarçın, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyin.  Karışım bir güzel harmanlansın.
3- Elmalı karışımın içine yavaş yavaş unlu karışımı ekleyin.  Spatula yardımı ile dıştan  içe doğru yavaş yavaş karıştırın.  Karıştırmaya devam ederken cevizi ve sıvı yağı da ekleyin.  Harç tamamen karıştırınca işlem tamamdır.  
4- Fırını 180 dereceye ayarlayın.  Kek kalıbını yağlayın.  Eğer yağlamazsanız kekiniz kalıba yapışır.  Kek kalıbınıza ya da muffin kalıbınıza kek hamurunu dökün.  Kabarıp kızarana kadar pişirin.  Pişip pişmediğinden emin olmak için hamura ( ilk 10 dakika asla kapağını açmayın yoksa kekin kabarıklığı söner.) bir kürdan ya da bıçak batırın, eğer hamur yapışmaz ise pişmiş demektir.  Hamur yapışırsa biraz daha pişirmeniz gerekir.
5- Kek piştikten sonra mutlaka biraz kalıbın içinde dinlendirin ondan sonra kalıptan çıkarın.
6- Labne peynirin içine pudra şekeri ve tarçın karışımını ekleyip pürüzsüz olana kadar yapıştırın.  Pasta süsleme araçları ile üzerini süsleyin.  Taze nane yaprakları ile süsleyip servis yapın.


                                                                                                                             Peynirli Çıtır Poğaça  -->

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...