Nescafeli Kek


Kardeşim Güzel Sanatlara hazırlık kursuna gidiyor ve her öğrenci yemek için bir şeyler hazırlıyor.  Ben de bu sefer tatlı bir kek hazırlayayım dedim.  Aklıma bu kek geldi.  Kek hazırlarken mutfakta ne varsa ona göre tatlandırırım.  Sabahın ilk saatlerinde hazırladığım için evde ne varsa onu kullanmak zorundaydım.  Kiler dolabını açtığımda karşımda nescafe kavanozunu gördüm ve başladım hazırlığa.  

Kekinizin güzelce kabarmasını istiyorsanız dikkat etmeniz gereken birkaç konu var. Birincisi; yumurta mutlaka oda sıcaklığında olmalı.  Oda sıcaklığında bulunan yumurta daha çok kabarmasını sağlar.  Eğer yumurta buzdolabında ise biraz ılık su içinde bekletip, oda sıcaklığına gelmesini sağlayın.

İkincisi; Hamurunu karıştırırken mümkün olduğu kadar yavaş ve hep dıştan içe hareketlerle karıştırın.
Üçüncüsü; İlk 10 dakika asla fırını açmayın.  Bunları uyguladığınız takdirde pufidik kekiniz hazır.  Bir de kesmeden önce mutlaka dinlendirin.

Malzemeler            :

3 adet yumurta
1+3/4 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
3/4 su bardağı sıvı yağ
1,5 çorba kaşığı nescafe
3 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı           :

1- Keki hazırlamaya nescafeyi çok az sıcak su ile eriterek başlayın.  Direk içine atmayı denerseniz erimez.
2- Yumurtaları derin bir kabın içine alın.  Şekeri ilave edip köpürünceye kadar tel çırpıcı ile çırpın.  Bu işlemi mümkün olduğu kadar hızlı yapın.  Dilerseniz mikserde de yapabilirsiniz. Eriyen nescafeyi ve sıvı yağı da ekleyip karıştırın.
3-  Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştırın ve ince bir elek ile eleyin.  Yavaşça yukarıda yazdığım kurallara da uyarak sıvı karışıma ekleyelim.  Hep aynı yönde ve içten dışa doğru karıştırarak harmanlayalım.  Kek kalıbını bir güzel yağlayın.  Her yerini yağlamazsanız kek yapışır ve çıkarmak güçleşir.  
4- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kabarıp kızarana kadar pişirin.  Pişip pişmediğini bıçak batırıp görebilirsiniz.  Üzerine hamur yapışmaz ise pişmiştir.  Pişince kalıbın içinde on dakika dinlendirin ve kalıptan çıkarın.  Beş dakika kadar daha dinlendirdikten sonra servise hazır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...