MİNİK POFİDİK POĞAÇA




Bugün hafta sonu kahvaltısının süprizi maydanozlu labne peyniri sunumuyla küçük pofidik poğaçalardı.  Poğaça yapmak çok zaman alır derseniz yanılırsınız.  Bu küçük poğaçalar çok hızlı hazırlanıp pişirilebiliyor.  Diğer poğaça tarifleri gibi iki kere bekletmenize gerek kalmıyor.  Çok fazla kabarmasını istemediğim için ilk mayalanma işleminden sonra, bezeleri yuvarlayıp hemen fırına verdim.  Eğer evde size yardım edebilecek küçük elleriniz de varsa işiniz daha kolay...



İç malzemesi olarak başka seçenekleriniz de olabilir tabiki. Mesela; Acuka , Avakado Salatalarından, Yoğurtlu dip soslar olabilir, enginarlı dip sos olabilir (ki bu aralar tam zamanı bir deneyin derim) Başka alternatifler damak zevkinize göre çoğaltılabilir.  Farklı deneyenlerin lezzetlerini de denemek isterim, eğer yazarsanız sevinirim.


Malzemeler          :

1,5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kurumaya
1 Yumurta (sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuzTuz
5 su bardağı alabildiği kadar Un
İçi için:
Labne peynir
Maydanoz

 Hazırlanışı              :

1-Ilık şekerli süt içerisinde maya eritilir.  Sıcaklığına dikkat etmeniz gerekir, eğer soğuk olursa maya harekete geçmez.
2-Sonra tüm sıvı malzemeleri derin bir kaba alın, daha sonra un ilave edilir ve ele yapışmayacak şekilde bir hamur elde edilir.  Yoğurma işlemi bitimine doğru kaba hafif bir şekilde un serpiştirin ve hamurun toparlanmasını sağlayın.
3-Hamur streç film ile sarılarak 30 dakika kadar bekletin. 
4-Daha sonra avucumuzun içerisinde şekil verilerek  yağlanmış tepsiye aralıklı olarak sıralayın.  Biraz şişecektir.  Üzerine yumurta sarısını sürün.
5-Fırına sürün ve 175 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana pişirilir.  Fırından çıkardıktan sonra biraz soğumasını bekleyin.  Eğer hemen keserseniz içini çekmediği için hamurlaşır, kesemezsiniz.
6-Minik poğaçaları arkasında biraz kalacak şekilde kesin, labne peyniri sürün arasına ve maydonoza bulayıp servis yapın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...