TARÇINLI DUT ÇAYI


Hep bahardan bahsettik ama hastalıkları da unutmamak gerekir. Benim ciddi polen alerjim var ve beni o kadar yoruyor ki bu mevsim. Tam iyileşiyorum derken deniz mevsimi başlıyor yine aynı şey. Hoppppp başa geliyoruz. Boğazın sürekli şiş halde. Offffff offff  kış boyu hastalanma şimdi poffffffff.
Ben iki yıldır alerjilerimle keçiboynuzu özü içerek başa çıkıyorum. Ve beni çok rahatlattı. Daha önce sürekli hap ve krem kullanıyordum. Sürekli ilaç kullanmayı hiç sevmiyorum. Keçiboynuzu pekmezini her gün bir kaşık içiyorum. Benim alerjime çok iyi geliyor ama başkaları denemiş midir bilemem.

KABAKLI ERİŞTE


Cücemi çok seviyorum.  
Annemin yaptığı el yapımı erişteyi farklı şekillerde pişirmeyi denerim ara sıra. Sebze ile pişirmeyi hiç denememiş iseniz mutlaka bu tadı keşfedin. Gerçi sebze sevmeyenler olabilir ama o zaman da yanına bir protein ekleyin yine de deneyin derim.  Daha önce beyaz lahana ile denemiştim, o deneme de çok güzel bir sonuç vermişti.  Bol soğan, beyaz kabak ve erişte kullanarak yapılmış basit bir yemek. Bazen evde bulunan çok az ürün ile de çok leziz yemeklerde yapılabileceğini göreceksiniz. İsterseniz sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz ya da parmesan peyniri ile de servis yapılabilir.

SUSAMLI KAŞARLI POĞAÇA


Bahara aç insanların gününü aydınlatıyor güneş. Baharı seviyorum mevsim değişirken farklı meyve ve sebzeler sıkıcılaşan menülerimize değişiklik getiriyor. Bu poğaçayı yazmak için epey zamandır bekliyordum. Uzun zamandır yazı eklemeyince epey uzun listem oldu yazmamı bekleyen. Bazı fotoğrafları da hiç güzel çekememişim, vaktim olursa yeniden düzenlemem gerekecek. Poğaça ve kurabiye yapıp derin dondurucuda saklamayı tercih ediyorum. Çalışan biri olduğum için bu bana büyük bir kolaylık sağlıyor. Kahvaltı yapamadıysam yanına bir tane alırım ya da evde resim yapmaya başladıysam o günü yemek yapmadan geçirmek istiyorsam ya daaa dostlar geldiğinde haneye, telaşa kapılmadan dolabımdan çıkaracak bir kaç parça atıştırmalık bulundurmak işleri kolaylaştırır. 

BİTTER ÇİKOLATALI BROWNİ



 Uzun zamandır hiç bir şey yazmadım ve bir sürü değişiklikle geri döndüm. Burada yazı yazmayı çok seviyorum ve umarım okuyanlarda seviyordur.Aromalı seyahat olan bloğun ismini değiştirerek işe başladım. Artık adımız PECHETEE umarım güzel paylaşımlar ile güzel günlerde buluşuruz. Şeklini de değiştirdim ama daha oturmadı. Düzeltmek istediğim yerler var hala. Bu arada bloğum ile ilgili önerilerinizi de bekliyorum. Bloğumun gelişmesine yardımcı olursanız bu hoşuma gider. Bir kaç değişik konuda ekleyip içeriği de daha geniş tutmayı düşünüyorum. Bakalım ne kadar zamanda ne kadar yazabileceğim. 
En sevdiğim tatlı ile başlamak istedim. Bitter çikolatanızın kakao oranı ne kadar yüksek olursa o kadar lezzetli olacaktır. Bitter çikolatalı, beyaz çikolata ve badem kırıntıları ile zenginleştirilmiş bu browni kahvenizin yanında servis etmek için mükemmel bir seçim olacaktır. Helede güneş vuran bir yerde iseniz ve kitabınızın en güzel bölümü ile sessizlikle baş başa iseniz bence süper ötesi. Sessizliğini taçlandırma zamanı.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...