Brucetta

İtalyan mutfağından, mutfağımıza misafir bir tarif..

Bu tarifin orijinali, Toscana ekmeğinin kızartılıp üzerine sarımsak sürüp zeytinyağı sürülerek hazırlanan lezzetli bir ekmek.Domates, mozerella ve fesleğen üçlüsü ile servis yapılır.Brucetta çok farklı şekillerde hazırlanıyor, tercih listesini dilediğiniz malzemeler kullanarak uzatılabilir.Ben brucetta hazırlarken genelde tam buğday ekmeğini ya da tahıllı ekmekleri kullanmayı tercih ediyorum.Ekmeklerin üzerine sürülen sarımsak inanılmaz bir lezzet ve aroma katıyor.Hafta sonu kahvaltıları için hazırlayacağınız brucettaları  farklı malzemeler ile çeşitlendirebilirsiniz.İsterseniz ana yemeklerin yanında da sunabileceğiniz şekilde malzemeler kullanarak hazırlayın. 


Ben bu tarifte hellim peyniri,acuka ve zeytin ile hazırladım.Yanına da güzel bir çay, güzel bir kahvaltı keyfi uzun uzuuuuuun yaşanacak derken eve mobilyacılar geldi ve bütün kahvaltı keyfimiz suya düştü, çok acıktığımız için de ayakta gelip gidip atıştırdık.



Siz de ekmeklerinizi dilediğiniz gibi hazırlayın.Kahvaltı ile birlikte ekmeklerin üzerine hiçbir şey koymadan da kullanın.Her ısırığı farklı lezzetler ile birleştirin.

Malzemeler           :

6 adet tam buğdaylı ekmek
2 dilim hellim peyniri
2 çorba kaşığı acuka
1 fincan siyah zeytin
3  diş sarımsak
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı              :

1- Ekmeklere zeytinyağımı fırça yardımıyla sürün ve fırında kızartın.Fırından ekmeklere sarımsağı sürün.Üzerine kuru fesleğen gezdirin.

2- Hellim peynirlerini az sıvı yağ ile kızartın.Ekmeklerden iki tanesinin üzerine koyun ve peynirin üzerine taze nane yaprağı koyun,servis tabağına yerleştirin.Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın ve ekmeklerin üzerine koyun.Diğer iki tanesine de acuka sürün ve servis tabağına yerleştirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...