Çikolatalı Kurabiye


Bir çikolatalı kurabiye tarifi.Elimde biraz çikolata kırıntıları vardı değerlendirip kurabiye hazırladım.Çikolata kullandığınızda % 70 oranında bitter çikolata tercih edin.Biraz acıdır ama, sizde tatlandırıcılar ile şeker ayarını ayarlarsınız.Biter çikolata ile hazırladığınız ürünlerde şeker oranını biraz daha fazla tutun eğer tatlı seviyorsanız.Çikolata ile yapılan ürünlerden vazgeçmek biraz zor ..........Hamuru hazırladıktan sonra yiyebileceğiniz kadarını pişirin, diğer kısmı hava geçirmeyen bir kaba koyun ve derin dondurucuya kaldırın.Canınız istediğinde çıkarıp pişirin.Bu arada pişirip de derin dondurucuya kaldırabilirsiniz.Pişirin ve işe giderken yanınıza alın mutsuz hissettiğinizde çikolatalı ürünler yiyin sizi mutlu edecektir.Özellikle bitter çikolatanın mutluluk hormonu sargıladığı bilimsel olarak kanıtlanmış.Çikolata ve mutluluk ne güzellll.....

Malzemeler             :

100 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 fincan esmer şeker
Yarım fincan şeker
150 gr bitter çikolata
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya

Hazırlanışı                :

1- Çikolatayı bir tencerede eritin ve soğutun.
2- Kuru malzemeleri karıştırın ve geniş bir kaba eleyin.
4- Sıvıyağ, tereyağı, yumurta ve şekeri karıştırıp krema haline getirin.Erimiş ve soğumuş olan çikolatayı ekleyin.Kuru malzemeyi de yavaş yavaş sıvı malzemenin içine ekleyin.En son cevizi ekleyin.
3- Bütün malzemeleri bir kapta karıştırın ve ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp fırın tepsisine dizin ve üzerini avuç içinizle bastırın.Önceden ısıtılmış 200 derecedeki fırında 10 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...